Élet-Stílus

Magyar győztese van a gasztronómiai világbajnokságnak

Administrator
Administrator

2010. 12. 01. 15:56

A luxemburgi gasztronómiai világbajnokság (Culinary World Cup) egyéni versenyét és a világkupát Varga Károly mesterszakács nyerte.
Korábban a témában:

Varga Károly a szép eredmény kapcsán elmondta, a felkészülést már évekkel ezelőtt elkezdték: ami azt jelenti, hogy havonta egy napra összejöttek, ezalatt pedig megtervezték az ételek íz- és formavilágát. A luxemburgi versenyen az első fogásban a mesterszakácsnak tengeri vagy édesvízi halból, a főételben tőkehúsból készült étellel kellett a zsűrit lenyűgöznie, míg a desszertet szabadon választhatták az alkotók. A zsűri egyébként szigorúan figyelt az ételek mellett a tisztaságra, a rendre és a pontosságra is.

Az ételsorokat a versenyzők összesen 105 főre, 5 óra alatt készítették el egy “üvegkalitkában”. Varga Károly melegkonyhás menüjének előétele a “Víz alatti kedvencek” fantázianevet kapta. A főétel pecsenyekacsa és házinyúl duettje volt, míg a desszert Rákóczi túrós lepény lett barackpálinkás kajszilekvárral, mákos “lütyü” tokaji sabayonnal, áfonyaszorbettel, valamint csokoládévariáció.

Az újdonsült világbajnok egyébként hamarosan külföldre utazik dolgozni. A versenyen további szép eredményt ért el a nemzeti junior csapat, akik összesítésben a harmadik helyet, míg a nemzeti válogatott ezüstérmet szerzett.

AJÁNLOTT LINKEK:

A mesterszakács által készített ételeket tekintheti meg itt (sefmester.hu)

Rövid összefoglaló videó az év kulináris eseményéről (francia):

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bécs, 2016. június 16.
Perényi János bécsi magyar nagykövet beszédet mond a magyar zsidók auschwitzi deportálásáról nyílt Falak, jelek, sorsok című vándorkiállítás megnyitóján a bécsi Igazságügyi Palotában 2016. június 16-án.
MTI Fotó: Filep István
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.