Élet-Stílus

Desailly lehet a ghánai szövetségi kapitány

A francia válogatottal 1998-ban világbajnok Marcel Desailly neve is szerepel azon az ötfős listán, akik közül kikerülhet a ghánai nemzeti csapat új szövetségi kapitánya.

Az afrikai ország futballszövetsége kedden jelentette be, hogy a jelöltekkel személyesen is tárgyalni fog. A listán szerepel a szerb Goran Sztevanovics, a portugál Humberto Coelho, a ghánai Herbert Addo és a német-török Can Vanli is.

A 42 éves, ghánai származású Desailly az 1998-as vb-cím után 2000-ben Európa-bajnok lett, 2001-ben és 2003-ban Konföderációs Kupát, a francia Olympique Marseille-jel 1993-ban, az olasz Milannal pedig 1994-ben Bajnokok Ligáját nyert.

A 116-szoros válogatott védő 2006-ban vonult vissza, de edzőként még sehol sem dolgozott. A szerb Milovan Rajevac, a ghánaiak legutóbbi szövetségi kapitánya szeptemberben mondott le, miután nem írta alá új, négy évre szóló szerződését.

Rajevac irányításával a ghánai együttes az idén az Afrikai Nemzetek Kupája döntőjéig menetelt, a dél-afrikai világbajnokságon pedig a negyeddöntőig jutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik