Élet-Stílus

Magyar lány lett a smink világbajnoka!

Dudás Barbara 58 ország jelöltjeit utasította maga mögé az OMC Hairworld világbajnokságon!

Igazi sikersztori az övé, amire egy ország lehet büszke. Ezt a versenyt ugyanis először nyerte meg magyar sminkes! Az OMC Hairworld (Organisation Mondiale Coiffure) versenyére november 6-8. között került sor Párizsban: kétévente rendezik meg fodrászok, kozmetikusok, sminkesek és műkörömépítők számára. Összesen 800 versenyző méri össze nem mindennapi tudását. És mi lesz egy többszörös magyar sminkbajnokból, ha elindul egy világbajnokságon?

Dudás Barbara esetében egyértelműen első helyezet. Csodálatos testfestésével lett világelső, stage make-up kategóriában pedig harmadik helyezett lett. A magyar sminkmester másfél évvel korábban elkezdett készülni, ki kellett gondolnia a témát, megtervezni a koncepciót. Barbara tökéletes műalkotást szeretett volna megalkotni. A testfestésnél nem volt adott a téma, így mindenki a fantáziájára bízhatta művét.
Párizsból indultam ki, valami nagyon franciás és kifinomult dolgot akartam témának. Szép lassan állt össze. A modellem testére a Moulin Rouge-t festettem, a hajkompozícióba pedig az Eiffel torony került, és Párizs híres nevezetességei. Úgy álltam ehhez a világbajnoksághoz, hogy meg fogom nyerni, és ezért mindent meg is tettem. Monumentális és művészien kifinomult alkotással akartam a világ elé állni “– mondta el Barbara.

Barbara minden egyes apró részletet saját maga álmodott meg, a ruhát ő tervezte, minden egyes kis apró kristályt ő ragasztott fel, még a cipőre is. Mi tagadás, még jelmeztervezőként is megállná a helyét ezzel a lila, Moulin Rouge ruhával! De még a modellről is konkrét elképzelése volt Barbarának. Modelljét állítólag egy parfüméria katalógusát kinyitva látta meg. Mivel a sminkbajnok már megnyerte minden tervezett versenyét, így innentől nem a versenyekre akar koncentrálni. Célja, hogy minél többen megismerjék egyedi stílusát, s a sminkelést egy magasabb művészeti ággá emelje. Számára ez olyan, mint a festészet, s elképzelhetőnek tartja, hogy egyszer a sminkekből is rendeznek kiállítást. Álma, hogy egyszer Lady Gagát sminkelhesse. Vele igazán kreatív alkotások születhetnének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik