Élet-Stílus

Elhunyt Leslie Nielsen

Leslie Nielsen - aki a Csupasz pisztoly-trilógia Frank Drebin kétbalkezes hadnagyaként vált ismertté - helyi idő szerint vasárnap délután hunyt el egy floridai kórházban. A 84 éves színész halálát tüdőgyulladás okozta.

“A Csupasz pisztoly halott” – szinte kivétel nélkül így számoltak be a hírügynökségek hétfő hajnalban a kanadai születésű, világhírű színész, Leslie Nielsen haláláról.

Noha több mint félévszázados pályája során Nielsen rengeteg műfajban játszott – filmekben és televíziós műsorokban egyaránt -, legismertebb alakításai mégis vígjátékokhoz köthetők, elsősorban a Csupasz pisztoly sorozathoz.

Fotó: MTI/EPA

Fotó: MTI/EPA

Kezdő színészként már komoly szerepekhez jutott. Első filmszerepét az 1956-os Váltságdíj című krimiben kapta. Főszerepet játszott az 1956-os Tiltott Bolygó című science fictionben, valamint a “Poszeidon-katasztrófa” című filmben, mint hajóskapitány.

Évekkel később fordult csak a számára sikert és világraszóló ismertséget hozó vígjátékok és filmparódiák felé. Főszereplője volt a Nagyon különleges ügyosztály című amerikai vígjátéksorozatnak, valamint az Airplane! című filmnek, később pedig a Csupasz pisztoly trilógiának. Leslie Nielsen utolsó filmjét tavaly mutatták be.

Nielsen négyszer nősült, első három felesége: Monica Boyer (1950-1956), Alisande Ulmann (1958-1973), és Brooks Oliver (1981-1983). 2001-ben vette el negyedik feleségét, Barbaree Earlt, akivel már 1983 óta alkottak egy párt. Nielsennek két gyermeke született a második házasságából, Maura Nielsen Kaplan és Thea Nielsen Disney.

Nagy golfrajongó volt, szabadidejében szívesen űzte a sportot. A korából kifolyólag akad néhány egészségügyi gondja, mint a hallásának romlása. Emiatt jelentkezett a Nemzetközi Jobb Hallásért Egyesületbe, aminek az elnöke lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik