Élet-Stílus

Schweinsteigerre hajt a MU

Angliai források szerint a Manchester United már januárban ajánlatot tesz a Bayern München válogatott futballistájáért. Az angolok alacsony összeggel kezdenék a puhatolózást.

A szigetországi futballpletykák egyik fő „felelőse”, a The Mirror úgy értesült, a manchesteriek 12 millió fontos ajánlattal kezdik az offenzívát, elsősorban azért, hogy a világbajnokság egyik legjobb játékosával kapcsolatban szintén terveket kovácsoló Chelsea és Manchester City dolgát nehezítsék.

A játékos szerződése 2012 nyarán lejár Münchenben, s a hosszabbítást illető tárgyalások megrekedtek – illetve el sem kezdődtek. A 26 éves klasszis elodázta a megbeszéléseket, miközben a Real Madrid – illetve a spanyolok szakvezetője, Jose Mourinho – is jelezte, helyet tudnának szorítani a sokoldalú „védekező középpályásnak”.

Amennyiben a United kezdi az ostromot, mindenképpen – egy lépéssel – megelőzheti riválisait, ám az köztudott, hogy Alex Fergusonnak behatároltak a lehetőségei a klub óriási tartozásai miatt.

A skót még arra is hajlandó lenne, hogy személyesen győzködje a legutóbb az Inter által is kívánságlistára tett németet – miközben a müncheni vezetőség nemrég deklarálta, 2012-ig nem engedik el a játékost: ha nem hosszabbít, letölti kontraktusát, s azt követően szabadon távozhat. A becslések szerint Schweinsteiger ára 35-40 millió euró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik