Élet-Stílus

Derbit bukott az Atlético

Az Atlético Madrid otthonában maradt alul az Espanyollal szemben. A Zaragozában papírforma-győzelmet arató Villarreal tartja harmadik helyét, míg a Sevilla már az új edzőjével is csak bóklászik a bajnokságban. Videó.

A madridi Vicente Calderón stadionban Mauricio Pochettino Espanyolja kiharcolta a győzelmet, s ezzel a negyedik helyre lépett előre. Bár a hazai csapat az elejétől nyomás alá helyezte a katalánokat, Forlán már az első percben megpróbálta a szerencséjét: távoli lövését védte Kameni.

A kontrákra specializálódott Espanyol a 21. percben viszont vezetést szerzett. Reyes volt rosszkor rossz helyen, a középpályás kezezése után Luis Garcia értékesítette a büntetőt. Az Atléti fokozta a nyomást, Simao két ziccere után honfitársa, Tiago egyenlített a félidő ráadásában.

Szünet után ismét Simao tékozolt el egy ígéretes lehetőséget, ám ismét a barcelonaiaknál volt az előny azok után, hogy az angol csapatok által is figyelt De Gea kapus hibázott – Verdu használta ki a lehetőséget. Forlán remek passza után Agüero is betalált, ám a 78. percben Osvaldo egy távoli bombával ismét a vendégeket juttatta előnyhöz.

Atlético-Espanyol – összefoglaló:


A hajrában rohamozott a fővárosi csapat – különösebb eredmény nélkül, ellenben a Luis Garciával összeszólalkozó Quique Sanchez Florest felzavarták a tribünre, a szakvezető még a meccs után is revansra áhítozott, a futballisták fogták vissza.

Zaragozában a Pintér Ádám nélkül felálló Realt szép lassan felcincálta a Villarreal, míg a Sevilla az edzőváltás utáni fellángolást követően visszasüllyedni látszik a középszerűségbe. A nyolc meccs óta nyeretlen Getafe hiába állt vesztésre egy félidő után a Ramon Sanchez Pizjuan stadionban, szünet után könnyedén fordított.

Előbb Manu került ziccerbe – Palop ekkor még védett – egy perccel később Miku lövésénél már tehetetlen, viszont mázlis volt: a támadó közeli lövése a kapufáról pattant ki. A Getafe nem adta fel, s percekkel később egyenlített: Konko kezezése után Manu állt a labda mögé, a büntetőbe Palop még beleért, de hárítani nem tudott.

Sevilla-Getafe 1-3 – összefoglaló


Gavilan ívelése után Miku másodszorra már eredményesnek bizonyult; a támadó előbb megszelídítette az átadást, majd Fernando Navarrót azzal a mozdulattal le is rázta magáról.

A Sevilla kitámadott – Perotti került helyzetbe, önzőnek bizonyult, miközben a jobb helyzetben lévő Kanoute kérte a labdát – s ez lett a veszte. Egy szöglet utáni kipattanóra érkező Pedro Rios hatalmas gólt lőtt. Megszakadt a Getafe rossz szériája; a legkisebb madridi csapat felkapaszkodott a 9. helyre. A Sevilla hetedik.

Primera División, 13. forduló:
Atlético Madrid-Espanyol 2-3 (1-1)
Vicente Calderón, 32 880 néző. Vezette: Teixeira Vitienes
Gól: Tiago (45+2.), Agüero (66.), illetve Luis Garcia (21., 11-esből), Verdu (54.), Osvaldo (78.)
Atléti: De Gea – Ujfalusi, Godin, Perea, Filipe – Reyes, Tiago (Raul Garcia, 68.), Mario Suarez, Simao (Fran Merida, 83.) – Forlán, Agüero
Espanyol: Kameni – Javi Lopez, Amat, Forlin, Didac – Raul Baena, Javi Marquez – Luis Garcia, Verdu (Sergio Garcia, 74.), José Callejon (Datolo, 60.) – Osvaldo (Raul Rodriguez, 90.)

Zaragoza-Villarreal 0-3 (0-2)
Gól: Senna (9.), Cazorla (18.), Nilmar (65.)
Kiállítva: Contini (65., Real Zaragoza)

Sevilla-Getafe 1-3 (1-0)
Gól: Kanouté (31.), illetve Moral (57., 11-esből), Miku (60.), Rios (78.)

Az élcsoport:
1. Real Madrid 32 pont (33-6, 12 mérkőzés), 2. Barcelona 31 (33-8, 12), 3. Villarreal 27 (26-12), 4. Espanyol 25 (15-15), 5. Valencia 21 (17-12, 12), 6. Atlético 20 (22-17), 7. Sevilla 20 (20-22), …9. Getafe 17 (19-20), …20. Zaragoza 8 (12-23)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik