Élet-Stílus

A rendőrség látókörében az ázsiai magyar légiósok

A szerb-horvát vonal mellett ázsiai szálra bukkantak a bundaügyben nyomozók. A sportnapilap szombati cikke szerint szingapúri irodákban fogadhattak magyar meccsekre.

Tavaly december közepe óta dolgoznak a Nemzeti Nyomozó Iroda ügynökei a bundaügyben, s noha konkrétumokkal egyelőre nem szolgálnak a nyomozók, állítólag a szerb-horvát vonal mellett rábukkantak az ázsiai szálra is – írta a Nemzeti Sport.

A lap úgy értesült, hogy azok a mérkőzések vannak leginkább reflektorfényben, amelyekre szingapúri illetőségű irodákban fogadhattak, valamint azok a magyar játékosok kerültek a rendőrök látókörébe, akik korábban ázsiai országokban futballoztak.

A fogadási botrányban – amelyben jelenleg zajlik a per Bochumban – néhány magyar érdekeltségű európai kupameccs mellett 14 honi mérkőzés vált gyanússá, és az egyik ilyen, az Újpest-Honvéd (3-0) kapcsán Kenesei Krisztián esetleges érintettsége is szóba került október elején, holott ő egyik klubban sem futballozott. A csatár cáfolta, hogy bármiféle gazságot elkövetett volna – és azóta semmi sem történt ebben az ügyben.

Viszont júniusban Mészáros Norbertet és Vukasin Poleksicet eltiltotta az UEFA, miután a debreceni védő és a kapus nem jelentette, hogy megpróbálták őket megvesztegetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik