Élet-Stílus

Győzelme után halt meg egy motorversenyző

Néhány másodperccel azután, hogy győztesen haladt át a célvonalon, halálra gázolták a svájci Pascal Grosjeant a motoros Sportsbike bajnokság pénteki futamán, Dubaiban.

A címvédő 39 éves versenyző célba érését követően lelassított, hogy ünnepeljen, de a harmadik helyen érkező brit Tony Jordan 200 kilométer/órás sebességgel elütötte őt.

Az óriási ütközés következtében mindkét sportoló lerepült motorjáról, és nagy erővel az aszfaltnak csapódott. A baleset után Grosjeant és Jordant is kórházba szállították, ám előbbin már nem tudtak segíteni az orvosok, míg utóbbi azóta is kritikus állapotban van.

A Dubai Autodrome pályán ez már idén a második halálos baleset: áprilisban Christophe Hissette belga autóversenyző hunyt el, miután az időmérőedzésen autója kigyulladt.

Idén a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is történt tragédia: a Moto2-esek San Marinó-i Nagydíján, Misanóban a japán Tomizava Soja szenvedett halálos balesetet, miután 200 kilométer/órás sebességgel bukott, s két versenyzőtársa is áthajtott rajta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik