Élet-Stílus

Vilmos és Capello is az angol vb-rendezés mellett

Vilmos herceg és Fabio Capello is tagja lesz annak a küldöttségnek, amely bemutatja Anglia pályázatát a 2018-as labdarúgó-világbajnokság rendezésére.

Vilmos herceg részvételét a királyi ház jelentette be, míg az angol válogatott olasz szövetségi kapitánya, Fabio Capello csütörtök este jelezte, hogy ott lesz Zürichben.

„Három országban dolgoztam eddig, rengeteg embert ismerek. Zürichben mindenkivel beszélni fogok, s elmondom majd, hogy ebben az országban született meg a labdarúgás, Anglia a játék otthona, s ezt időnként nem szabad figyelmen kívül hagyni. Egyébként egyszerű a helyzet, Anglia a legjobb hely egy futball vb-nek” – nyilatkozta Capello.

Az angolok pályázati bizottsága erős csapattal érkezik Zürichbe, Vilmos herceg és a Capello mellett ott lesz Svájcban David Cameron miniszterelnök, David Beckham, illetve az 1966-os világbajnok csapat kapitánya, Bobby Charlton is, valamint a korábbi válogatott játékosok közül Gary Lineker, John Barnes, Alan Shearer és Andy Cole.

A 2018-as világbajnokságra Anglia mellett még Hollandia és Belgium, illetve Spanyolország és Portugália közösen, valamint Oroszország pályázik. A 2022-es eseményért Dél-Korea, az Egyesült Államok, Ausztrália, Katar és Japán van versenyben.

A FIFA végrehajtó bizottsága jövő csütörtökön dönt a vb-helyszínekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik