Élet-Stílus

Téli hajápolás egy mesterfodrász szemével

Ki ne szeretné megőrizni szép és egészséges haját a hidegben is? Néhány titok a téli hajápolásról.

Az idei mínuszok beköszöntével előkerülnek a meleg pulóverek, divatos kabátok, de vajon fejbőrünk és hajunk védelméről is megfelelően gondoskodunk? A divatos fazonokon túl az egészséges haj lett az igazi trend!

Vadon Zoltán mesterfodrásznak meggyőződése, hogy sokan nem óvják megfelelően hajukat a téli időjárásban:
Télen gyorsabban zsírosodik a hajunk, mivel a hajhagymák fokozott a faggyútermeléssel próbálják védeni magukat a hideg ellen. Így kompenzálják az állandó hőmérsékletváltozást és a fűtött helyiségek száraz levegőjét. A belső terekben ezért mindig gondoskodjunk a párologtatásról, hogy kevésbé legyen száraz és poros a levegő, s többek között megóvjuk hajunkat.
A hajhullást a helytelen táplálkozás is kiválthatja. A téli időszakban szervezetünk több vitamint igényel, amit általában a test védelmére fordít. Ennek okán már kevés vitamin és ásványi anyag jut el a hajgyökereinkhez.

Használjunk hajhullás elleni sampont és hajszeszt, ez segíthet a probléma megoldásában! Persze elkerülhetetlen, hogy belülről is pótoljuk vitaminokkal a szervezetünket, például együnk több halat, idénygyümölcsöt, párolt zöldségeket! És hordjunk sapkát! A hideg ellen jól szellőző, lehetőleg kötött, pamut vagy más természetes anyagú sapkát válasszunk. Ezekkel lehet leginkább megvédeni az érzékeny fejbőrt”- nyilatkozta Vadon Zoltán, akitől azt is megtudtuk, hogy az autóval járók is nyugodtan felvehetnének valamit a fejükre:
A ki-, és beszálláskor tapasztalható hőmérsékletkülönbséget nem kedveli a hajunk, ezért egy vékony sapka a kocsiban megelőzheti a későbbi hajhullást és kellemetlen zsírosodást.”

AJÁNLOTT LINKEK: Tudj meg többet a hajápolásról!

( www.vadonzoltan.hu )

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik