Élet-Stílus

Ronaldo: nem az El Clásico dönt az aranyról

Ki nem találnák, hogy Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál támadója melyik csapat győzelmét várja a hétfőn esedékes spanyol szuperrangadón.

„A Barcelona nagyon erős csapat, ismét a bajnoki címre hajt, különösen hazai pályán veszélyes. Fontos és szép mérkőzés lesz, amelyen a jobbik nyer majd” – magyarázta Cristiano Ronaldo a veretlenül éllovas Real barcelonai vendégjátéka kapcsán, és ehhez levegővételnyi szünet után vigyorogva hozzátette: „a Real Madrid a jobb csapat…”

Ez azonban az utolsó négy El Clásicón nem derült ki, azokon ugyanis kivétel nélkül Barca-siker született. A királyi gárda legutóbb 2008 májusában győzött nagy riválisa ellen. Jóllehet, nyár óta José Mourinho dirigálja a Realt, márpedig Cristiano Ronaldo szerint ez a csapat hasznára van.

„Mindketten ambiciózus emberek vagyunk, talán azért mert portugálnak születtünk. Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen szintű edzővel dolgozhatok, hiszen José már mindent megnyert” – így a kiváló formában lévő játékos, aki az utóbbi 19 találkozón 18 gólt lőtt.

A Barcelona ellen azonban még egyszer sem talált a kapuba, holott korábban angol Manchester United labdarúgójaként is többször szembe került a katalán sztárcsapattal.

Cristiano Ronaldo fontosnak nevezte a hétfői meccset, de azt nem hiszi, hogy ez döntene a bajnoki címről, miután – ahogy fogalmazott – még nagyon sok forduló van hátra a bajnokságból, és tavasszal a Bernabeúban is összecsap még a két spanyol gigász, amely a hétfőn este kilenc órától 212. alkalommal feszül majd egymásnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik