Élet-Stílus

Murray is elődöntős a Mesterek Kupáján

A svájci Roger Federer mellett a hazai kedvenc, a brit Andy Murray jutott a legjobb négy közé a B csoportból a Londonban zajló Mesterek Kupáján.

A svájci klasszis három győzelemmel, ráadásul játszmavesztés nélkül jutott tovább, miután a svéd Robin Söderlinget is legyőzte egy szoros és egy sima szettben.

A B csoportban a hazai kedvenc, Andy Murray szerezte meg a szintén elődöntőt érő második helyet azzal, hogy két, egyaránt 6:2-es szettben elbánt a spanyol David Ferrerrel, aki úgy intett búcsút Londonnak, hogy még csak játszmát sem nyert.

Erre csütörtökön sem volt sok esélye, annak ellenére sem, hogy kétszer (menetenként egyszer-egyszer) elvette ellenfele adogatójátékát, miután Murray 13 bréklehetőségéből hatot is kihasznált – a brit szettenkénti három brékje pedig sordöntőnek bizonyult.

Egyébként Ferrer kezdett jobban, 2:0-ás vezetése után azonban már játékot sem tudott nyerni, a folytatásban pedig csak 2:2-ig tartotta a lépést a Murray-vel, aki onnantól kezdve lesöpörte a pályáról.

„Jó mérkőzés volt, jól is játszottam, ellenkező esetben aligha győztem volna olyan kemény játékos ellen, mint David” – nyilatkozta az 1 óra 9 perces meccs után Murray, aki ezzel a győzelemmel – szemszögéből – 2-3-ra javította a Ferrerrel szembeni mérlegét.

Mesterek Kupája, 3. forduló, B csoport:
Murray (brit, 5.)-Ferrer (spanyol) 6:2, 6:2
Federer (svájci, 2.)-Söderling 7:6, 6:3

A csoport végeredménye:
1. Federer 3 győzelem/0 vereség
2. A. Murray 2/1
3. Söderling 1/2
4. Ferrer 0/3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik