Élet-Stílus

Busquets: legyőzzük a Real Madridot!

Barcelonában úgy tartják, hogy José Mourinho irányítása alatt jobb csapat lett a Real Madrid, ugyanakkor - és ez a lényeg - egyáltalán nem verhetetlen.

Sergio Busquets, a Barcelona világbajnok középpályása jó véleménnyel van a szezonban még veretlen Real Madridról, de állítja, tudják, miképp lehet legyőzni a José Mourinho irányításával acélosabbá vált királyi csapatot a hétfő este esedékes szuperrangadón

„Az El Clásico a spanyol bajnokság legfontosabb mérkőzése. Jose Mourinho szerződtetésével jelentősen erősödött a Real, de ha saját játékunkat játsszunk, aligha lehet baj. Ismerjük a siker receptjét. Amennyiben végig nyomás gyakorolunk rájuk, többet birtokoljuk és gyorsan járatjuk a labdát, nem lehet kétséges, hogy nyerünk” – mondta Sergio Busquets a 212. Barcelona-Real Madrid csúcsrangadó kapcsán.

Hozzá hasonlóan Xavi is optimista, szerinte elsősorban a hazai pálya billentheti a tabellán egy pont hátránnyal második Barcelona felé a mérleg nyelvét. (Na és persze Lionel Messi, aki kirobbanó formában van, 16 mérkőzésen 20 gólt szerzett a szezonban).

Az utóbbi négy El Clásicón a katalán együttes győzött, az örökmérleget tekintve azonban jobban áll a most éllovas Real, miután 31 döntetlen és 86 vereség mellett 94 győzelmet számol.

Egyébként nem csak Barcelonában tudják, miképp kell legyőzni a nagy riválist, Madridban is akad minimum egy ember, aki ugyanezt elmondhatja. Jelesül, Mourinho, aki a Bajnokok Ligája előző kiírásának elődöntőjében az Interrel elbúcsúztatta a katalán sztárcsapatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik