Élet-Stílus

Nadal legyőzte a “vak” Djokovicsot

A világelső spanyol Rafael Nadal két játszmában legyőzte a szerb Novak Djokovicsot a Londonban zajló évzáró tenisz Mesterek Kupáján.

A mérkőzésre rányomta bélyegét a szerb teniszező problémája: kontaktlencséi nem akartak a helyükön maradni, így a frusztrált Djokovics több alkalommal is meg kellett küzdjön a „külső körülményekkel”.

A szerda esti mérkőzésen 4:4-ig együtt haladtak a felek, ám a nyolcadik játékban Djokovicsnak fájni kezdett a szeme, problémája adódott a kontaktlencséjével. A harmadik kiemelt szünetet kért, s a mosdóba távozott, ám nem járt különösebb sikerrel – a meccs hátralévő részében érzékelhetően komolyan küzdött azért, hogy megfelelően lásson a pályán.

Miután Nadal megnyerte az első játszmát, riválisa ismét időt kért – az orvosok megvizsgálták a szemét, ám tehetetlenül álltak a problémával szemben, a teniszező pedig csalódottságában a pályára dobott egy vizes palackot.

„Nehezemre esik beszélni erről, ugyanis szinte felfoghatatlan, ami velem történt” – árulta el a mérkőzés után. Még sohasem tapasztaltam ilyesmit. A szemeimet egyre inkább irritálta a kontaktlencse, így 5:5 után már nem tudtam normálisan játszani. Elsősorban adogatásfogadásnál okozott gondot” – panaszkodott Djokovics,aki hozzátette, „Nem akarok kifogásokat keresni, de így elég nehéz játszani. Hamarosan kivizsgáltatom magam, hogy kiderüljön, mekkora a probléma. Remélem, két nap alatt kész leszek.”

A szerb teniszezőt a US Open döntőjében is felülmúló Nadal a második szettben már kedvére játszhatott: 7:5, 6:2-es sikerrel második győzelmét aratta, s ezzel vezeti az A csoportot.
„Nagyon sajnálom Novakot, hisz az első nyolc-kilenc game-ben remekül küzdött. Nem tudom, pontosan mi történt vele, de az látszott, hogy nem látja jól a labdát.” – fogalmazott a spanyol, aki elsősorban ki nem kényszerített hibák terén kerekedett felül (15-31), míg nyerő ütések tekintetében egyenlően végeztek a felek (17-17).

Mesterek Kupája, A csoport, 2. forduló:
Rafael Nadal (spanyol, 1.)-Novak Djokovics (szerb, 3.) 7:5, 6:2
Tomas Berdych (cseh, 6.)-Andy Roddick (amerikai, 8.) 7:5, 6:3
Az állás: 1. Nadal 2 győzelem/0 vereség, 2. Djokovics és Berdych 1/1 (2-2), 4. Roddick 0/2
A másik négyesben a svéd Robin Söderling, a spanyol David Ferrer, a svájci Roger Federer és a brit Andy Murray szerepel. A két kvartett első két helyezettje kerül be a szombati elődöntőbe, a finálét vasárnap rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik