Élet-Stílus

Bundabotrány: az első beismerő vallomás

A nemzetközi futball bundabotrány tárgyalásán csütörtökön elhangzott az első beismerő vallomás: a 35 éves Nürettin G. elismerte, hogy a német másodosztályú VfL Osnabrück több játékosát is megvesztegette.

“Konkrét utasítások hangzottak el azzal kapcsolatban, hogy mi a teendő a mérkőzésen – fogalmazott Nürettin. – Például tizenegyest, vagy kiállítást kellett összehozniuk.”

A bochumi ügyészségen október 6-án kezdődött meg a négy vádlott pere, akik a vádirat szerint 38 esetben, mintegy 370 ezer euró értékben vesztegettek meg futballistákat és játékvezetőket Németországban, Magyarországon, Belgiumban, Szlovéniában, Horvátországban és Svájcban. A felvett nyereményt 1,6 millió euróra becsülik.

Időközben az is kiderült, hogy a védelem azt javasolta, szakértőként hallgassák meg Franz Beckenbauert, a német szövetség alelnökét és Marcel Reif televíziós kommentátort.

Udo Klaus Duits ügyvéd kezdeményezésére a két szakértőnek azt kell megmondania, hogy véleményük szerint befolyásolták-e az alacsonyabb osztályokban szereplő VfB Pössneck, Germania Halberstadt, SC Borea Dresden és FC Carl Zeiss Jena II mérkőzéseinek eredményét 2009 januárjában.

A perben több magyar mérkőzés is érintett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik