Élet-Stílus

Törpevíziló-bébi

Csillogó fekete bőre van, apró füle, és sokkal kisebb méretű, mint nílusi rokona.

Törpevízilóból nem él sok bolygónkon, sőt, veszélyeztetett állatoknak számítanak. Eredeti élőhelyük Nyugat-Afrika néhány országa, Libéria, Sierra Leone, Guinea és Elefántcsontpart trópusi esőerdői, mocsarai, folyói; ahol ma már csak egészen kis, elszigetelt csoportokban élnek.

Ezeket a miniméretű, csupán 75 centiméteres marmagassággal rendelkező patásokat sokáig, a huszadik század végéig nem létező állatnak hitték. Ugyanis nem találkoztak velük, legalábbis a fehér ember nem. Az őslakosok nyilván jól ismerték őket. És ha ez nem lenne elég meglepő, mit szólunk ahhoz a tényhez, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint a vízilovak legközelebbi rokonai nem a lovak, nem a disznók, hanem a cetfélék?

A törpevízilovakkal fogyatkozó számuk és kis termetük miatt sok állatkertben találkozhatunk. A képeken látható kicsi a Miami Állatkertben született múlt héten. Mamája, a 18 éves Kelsey, papája a 11 éves Pogo. Csillogó, szinte feketébe hajló bőrével, aprócska fülével és kába tekintetével igazán megkapó látvány. A kisfilmben egy hasonlóan édes kis fajtársát láthatjuk.

AJÁNLOTT LINKEK:

A bálnák a vízilovak rokonai?!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik