Élet-Stílus

F1: Mercedes-tartalékos lehet Hülkenbergből

Nico Hülkenberg a Mercedes GP-nél köthet ki tartalékosként, bár Norbert Haug Mercedes-főnök szerint még csak tárgyalás sem volt az ügyben.

Nico Hülkenberg GP2-es bajnokként és egy idei pole pozícióval is csapat nélkül maradhat jövőre, menedzsere, Willi Weber nem talált neki helyet versenyképes istállónál.

A williamses szerződésbontás után a Renault-nál és a Force Indiánál sem sikerült állást szerezni Hülkenberg számára, a legfrissebb hírek szerint a Mercedes tartalékosa lehet belőle.

Weber szerint ez nem is akkora tragédia, úgy véli, jobb tartalékosnak lenni egy élcsapatnál, mint első számúnak az egyik sereghajtónál. “Egy gyengébb csapatnál nem lehet tanulni semmit, a karrier is csak hátrafelé halad” – mondta Weber.

A Mercedesnél nem tudnak Hülkenbergről, Norbert Haug szerint még csak tárgyalás sem volt. “Az autója nem magától került pole pozícióba Brazíliában, GP2-es bajnokként és egy F1-es pole-lal természetesen nagy lehetőségek rejlenek benne” – dicsérte Hülkenberget Haug, aki nem ért egyet a menedzserrel.

“Ha nem akar törést a karrierjében, jobban teszi, ha egy másod-, vagy akár harmadvonalbeli istállóhoz igazol” – tanácsolta a Mercedes sportfőnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik