Élet-Stílus

BL: Benítez számára a lét a tét

A címvédő Inter a holland Twente legyőzésével a legjobb 16 közé juthat a Bajnokok Ligájában, ám újabb botlása Rafa Benítez edző állásába kerülhet.

Az öt mérkőzés óta nyeretlen Inter a Twente legyőzésével mentheti meg vezetőedzője, Rafa Bernítez állását, egyszersmind a szerdai sikerrel megválthatja helyét a legjobb 16 között. Massimo Moratti klubelnök ugyan kerekperec nem mondta ki, hogy ultimátumot adott a spanyol vezetőedzőnek, de aki olvas a sorok között, könnyen rájöhet arra, hogy az Inter, kiváltképp Rafa Benítez számára sokkal nagyobb a tét három pontnál…

„A csapatnak és az edzőnek meg kell értenie, hogy nagyon fontos számunkra a Bajnokok Ligája. (…) Elszántan kell játszaniuk, mert így nem mehet tovább” – mondta a főnök.

Az Inter számára fel van adva a lecke, hiszen amellett, hogy messze a csúcsforma, sok a sérült a csapatnál: abból a csapatból, amely májusban magasba emelte a BL-trófeát, mindössze Samuel Eto’o, Wesley Sneijder, Javier Zanetti, Lúcio és Goran Pandev egészséges. Ennek ellenére Milánóban hisznek a győzelemben és a kilábalásban.

Benítez optimista

„Legyőzzük a Twentét, és minden megváltozik. Hiszek még a bajnoki aranyban, és a vezetőség bizalmában is” – magyarázta a nyáron Liverpoolból érkezett Benítez.

„Meglehetősen nehéz helyzetben vagyunk, de nyugodtnak kell maradnunk, és akkor szép apránként kijöjjünk ebből a gödörből. Ehhez szerdán mindenképpen nyernünk kell, nincs más választásunk” – jelentette ki a csapatkapitány, az argentin Javier Zanetti.

Az Inter mellett Tottanham is továbbjuthat az A csoportból, ehhez azonban le kell győznie a White Hart Lane-re látogató Werder Brement. A londoniak győzelemmel, nem is akármilyen sikerrel hangoltak a BL-meccsre: kétgólos hátrányból győzték le az Arsenalt, ezzel megszakították 17 éve tartó nyeretlenségi sorozatokat a helyi rivális otthonában.

A Schalke és Lyon akár kéz a kézben mehet tovább

A B csoportban a Schalke és Olympique Lyon is továbbjuthat az egymás elleni mérkőzésen, ám a németeknek nem elég pusztán győzniük, csak akkor léphetik át a nyolcaddöntő küszöbét, ha másik mérkőzésen, a Benfica kikap Tel-Avivban az eddig mindössze egy pontot szerző Hapoel vendégeként. Ha ez megtörténne, akkor egyébként a csoportban jelenleg éllovas Lyon akár vereséget is szenvedhet Gelsenkirchenben…

A döntetlen is elég, de győzelemre hajt a MU

A C csoportban a Manchester United skótföldre, Glasgowba látogat – és számára az egy pont is elég lehet a továbbjutáshoz. Ez nem tűnik lehetetlen vállalkozásnak, egyfelől, mert a bokasérüléséből felépült, a hétvégén csereként már játszó Wayne Rooney is helyet kap a „vörös ördögök” kezdőcsapatában, másfelől a MU egy pontra mindig jó, a szezonban még nem szenvedett vereséget – sem a bajnokságban, sem pedig a BL-ben.

„Bár a döntetlen elég a továbbjutásunkhoz, nem egy, hanem három pontért lépünk majd pályára Glasgowban. A győzelem fontos számunkra, hiszen ha ez meg van, akkor a csoportelsősségünk is biztosított lesz, így Sir Alex Ferguson a folytatásban nyugodtan pihentetheti a kulcsembereket” – mondta a United dél-korai légiósa, Pak Dzsiszung.

A pont nélküli Bursasport fogadó Valencia akkor vallhatja magát nyolcaddöntősnek, ha győzelme esetén pontot veszít, vagy döntetlenje esetén kikap a skót együttes.

Athénban juthat tovább a Barcelona

A D csoportban a Barcelona az edzőváltáson átesett Panathinaikosz otthonába látogat. A katalánok – akik legutóbbi 14 idegenbeli BL-fellépésükből 9 döntetlen mellett csak egyszer kaptak ki – egy sikerrel már a legjobb 16 között érezhetik magukat, döntetlennel viszont csak akkor, ha a Köbenhavn nem kap ki a Rubin Kazany vendégeként. A második helyen álló dánok egyébként szintén azzal a tudattal lépnek pályára, hogy győzelem esetén tavasszal is folytathatják a küzdelmet a legrangosabb európai kupasorozatban.

BL, csoportkör, 5. forduló
A csoport:
Inter (olasz)-Twente (holland), 20:45
Milánó, Stadio Giuseppe Meazza, v.: Lannoy (francia)

Tottenham (angol)-Werder Bremen (német), 20:45
London, White Hart Lane, v.: Benquerenca (portugál)

Az állás:
1. Tottenham 7 pont (12-8)
2. Inter 7 (11-8)
3. Twente 5
4. Werder Bremen 2

B csoport:
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)-Benfica (portugál), 20:45
Tel-Aviv, Bloomfield, v.: Hamer (luxemburgi)

Schalke 04 (német)-Olympique Lyon (francia), 20:45
Gelsenkirchen, AufSchalke, v.: Rizzoli (olasz)

Az állás:
1. Olympique Lyon 9 pont
2. Schalke 7
3. Benfica 6
4. Hapoel Tel-Aviv 1

C csoport:
Valencia (spanyol)-Bursaspor (török), 20:45
Valencia, Mestalla, v.: Miguel (portugál)

Rangers (skót)-Manchester United (angol), 20:45
Glasgow, Ibrox Stadion, v.: Busacca (svájci)

Az állás:
1. Manchester United 10 pont
2. Valencia 7
3. Rangers 5
4. Bursaspor 0

D csoport:
Rubin Kazany (orosz)-Köbenhavn (dán), 18:30
Kazany, Központi Stadion, v.: Atkinson (angol)

Panathinaikosz (görög)-Barcelona (spanyol), 20:45
Athén, OAKA Szpirosz Luisz, v.: Rocchi (olasz)

Az állás:
1. Barcelona 8 pont
2. Köbenhavn 7
3. Rubin Kazany 3
4. Panathinaikosz 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik