Élet-Stílus

Bayern-City meccs Dzekóért

Az olasz sajtó úgy értesült, a Juventus kiszáll a bosnyák Edin Dzekóért folyó vetélkedésből, így az angol Manchester City és a német Bayern München a legesélyesebb arra, hogy megszerezze az egyik legjobb európai támadót.

A La Gazzetta dello Sport szerint a Juventus nem tudja állni a versenyt az angolok és a németek ajánlatával, ezért inkább más kiszemelt után néz. A torinóiak legfeljebb 40 millió eurót szánnának a bosnyák csatárra, a Wolfsburg viszont többet – vagy mást követel.

A milánói lap arra is rámutatott, a támadó esetében nem a labdarúgás „új Krőzusaként” elhíresült manchesteriek a legesélyesebbek – állítólag a wolfsburgiak már szóban a münchenieknek ígérték a játékost, s akár egy Gomez meg készpénz-Dzeko cserébe is belemennének, előbbi őszi formajavulása tudatában.

A Bayern alighanem csak nyáron csaphatna le a Bundesliga egyik legjobb offenzív játékosára, viszont védőt keresve már januárban szétnézhet a madridi piacon. Az El Mundo Deportivo ugyanis arról tudósít, hogy a bajorok igen közel kerültek ahhoz, hogy megszerezzék az Atlético Madrid középhátvédjét, Alvaro Dominguezt. A német bajnok védelmének közepe átjáróház, s a vezetés mellett immár Louis van Gaal is úgy véli, a keret erősítésre szorul, pláne a védelem tengelyében.

C.Ronaldo és Dominguez a Real-Atlético rangadón (MTI/EPA)

C.Ronaldo és Dominguez a Real-Atlético rangadón (MTI/EPA)

A 21 esztendős labdarúgó az Atlético saját nevelése, 2008 októberében mutatkozott be a madridiak első csapatában, s azóta szinte kirobbanthatatlan – a csapat egyik alapembere, szerződése 2013-ig érvényes a Vicente Calderón stadionban. Épp ezért az ára is meglehetősen borsos: a klub 12-13 millióra taksálja; ezt az összeget viszont a nyáron spóroló Bayern könnyedén kifizetheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik