Élet-Stílus

Toro Rossóba ülhet a Red Bull-csillag

Elképzelhető, hogy Daniel Ricciardo mégis F1-es szerződéshez jut 2011-re, a Toro Rossónál csinálhatnak neki helyet.

Az abu-dzabi utánpótlásteszt második napján Sebsatian Vettel pole-idejét bőven átírva lett a leggyorsabb a Red Bull-os Daniel Ricciardo. A renault-s D’Ambrosio és a mercedeses Sam Bird is jól ment.

Daniel Ricciardo remekelt az Abu-Dzabiban rendezett utánpótlásteszten, teljesítménye akár F1-es szerződést is jelenthet számára a 2011-es idényre. Ugyan elvben a Red Bull mindkét csapatánál fixek a párosítások a következő idényre, az energiaitalos cég utánpótlásprogramjának legfényesebb csillaga a Toro Rossónál mégis lehetőséget kaphat.

Még semmi nem dőlt el, de Helmut Marko nem zárta ki, hogy Ricciardo F1-es autót kap jövőre. “Bernoldit, Klient, Liuzzit és Speedet igazi áttörés nélkül támogattuk” – mondta az utánpótlásprogramot felügyelő Marko. “Daniel Ricciardo a következő nagy tehetség. Hogy ő lenne az új Vettel? Nem tudom.”

Ha valakit, a Toro Rossótól inkább Sebastian Buemit küldenék el, a csapatfőnök Franz Tost szerint a svájcinak már elég ideje volt bebizonyítani, hogy valóban az F1-ben van-e a helye. “A szezon elején több pontot is szerzett, jó teljesítményt nyújtott” – magyarázta Tost. “A szezon végén viszont egy kicsit szenvedett.”

“Alguersuari lépésről lépésre fejlődött, a legjobb úton jár. Sose tudhatjuk, hogy a Forma-1-ben mi történik, elsődleges célunk, hogy sikeres autót építsünk 2011-re. Meglátjuk, hogy lesz-e folytonosság a csapatnál.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik