Élet-Stílus

Federer sima győzelemmel kezdett

Az esélyesek sima győzelmeivel kezdődött vasárnap Londonban az évzáró Mesterek Kupája, amelyen a ranglistahelyezés alapján a nyolc legjobb férfi teniszjátékos szerepel.

A korábbi négyszeres győztes Federer David Ferrer ellen bizonyította, nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta: fizikálisan és mentálisan is felkészülten érkezett Londonba.

A svájci klasszis vasárnap este sima két szettben győzött spanyol vetélytársával szemben, ezzel kiváló rajtot vett, másfelől 11-0-ra alakította az egymás elleni mérleget.

„Természetesen nagyon örülök annak, hogy így sikerült a rajt, ami soha sem könnyű, főleg egy elszánt top10-es játékos ellen” – mondta a 16-szoros Gram Slam-győztes, aki legközelebb kedden lép pályára. Akkor vélhetően sokkal nehezebb dolga lesz, hiszen „mumusával”, vasárnap a svéd Robin Söderlinget két játszmában elpáholó brit Andy Murray-jal vívja a csoport rangadóját. Federer jelenleg 5-8-ra áll a helyi kedvenc ellen.

„Egész meccsen rettenetesen szerváltam, márpedig így vereségre voltam ítélve Rogerrel szemben. Ellene csakis kiváló adogatásokkal lehet esély a sikerre” – elemezte a „zakó” okait Ferrer, aki a 2007-es kiírás döntője óta első meccsét vívta a Mesterek Tornáján.

Déjá vu érzése lehet, hiszen ahogy most, akkor is Federer győzte le…

Búcsú Moyától

A londoni viadal résztvevői is megemlékeztek a héten visszavonult spanyol játékostól, Carlos Moyáról. „Keserű nap ez a mai, hiszen kedves barátunk, Carlos, a tenisz nagykövete fejezte be pályafutását” – fogalmazott a többiek nevében is honfitársa, a világelső Rafael Nadal. A 34 éves volt világelső 15 esztendős profi pályafutása során 20 ATP-tornát nyert egyesben, 1998-ban pedig a Roland Garroson diadalmaskodott.


Mesterek Kupája, B csoport, 1. forduló:
Federer (svájci, 2.)-Ferrer (spanyol, 7.) 6:1, 6:4
Murray (brit, 5.)-Söderling (svéd, 4.) 6:2, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik