Élet-Stílus

Eltiltják a harapós kedvű Suárezt

Az amszterdamiak nem várják meg a holland szövetség (KNVB) vizsgálatának eredményét: az Ajax vezetősége kétmeccses eltiltással sújtotta magáról megfeledkező támadóját, Luis Suárezt. Videó.

A több poszton is bevethető – a világbajnokságon „kapusként” is villantott Ghána ellen – támadó a PSV (Dzsudzsák Balázs csapata) elleni derbin belekeveredett egy kisebb lökdösődésbe, és ha már arra járt, megharapta az eindhoveniek holland válogatott középpályását, Otman Bakkalt.

A 0-0-ra végződött, az évek során rendre magasan szárnyaló emóciókkal tarkított derbin az utolsó percekben szabadultak el az indulatok. A lökdösődésben Bakkal Suárez lábára lépett (nyilván nem véletlenül), s az uruguayi a rivális vállát megharapva törlesztett. A játékvezető nem vette észre az incidenst, ellenben a televíziós kamerák rögzítették az esetet.

Az Ajax honlapján közölte, hogy belső vizsgálata eredményeként két bajnoki találkozóról – a Venlo és az NEC elleni mérkőzésekről – eltiltják a Tyson-imitátor dél-amerikait. A holland szövetség hétfőn hangsúlyozta, hogy elemzik a történteket, s amennyiben kirívónak ítélik a történteket, eltiltásokat vezetnek be.

Suárez joggal aggódhat, a KNVB ugyanis hasonló cselekedetért 2007-ben öt bajnoki meccsre meszelte el Sebastien Sansonit, a Vitesse védőkét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik