Élet-Stílus

Edzőváltás az Internél és a Chelsea-nél?

Meglehet, hogy hamarosan edzőváltásra kerül sor a korábban irigyelt, jelenleg gödörben lévő angol Chelsea-nél és az olasz Internél.

Az olasz és az angol bajnok is gödörbe került az utóbbi időben, sorra kapja a pofonokat, ennek nyomán a helyi sajtó mindkét helyen az edzőváltás lehetőségéről cikkezik…

A helyzet ugyanakkor némileg különbözik az Internél és Chelsea-nél. Milánóban egyértelműen a gyenge eredmények miatt került bajba Rafael Benítez, akinek a csapata immár öt meccs óta nyeretlen, legutóbb a Chievo vendégeként szenvedett vereséget, és címvédőként csupán a hatodik helyen áll a Serie A tabelláján. Massimo Moratti klubelnök vasárnap sokat sejtetően annyit mondott: „szerdáig így csináljuk tovább”.

Az olasz média a „vezér” szavaiból arra következtetett, hogy amennyiben az Inter a holland Twentét sem tudja legyőzni a szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésén, úgy a nyáron José Mourinhót váltó spanyol tréner veheti a sátorfáját. Lapértesülések szerint Benítez utódja a tavaly az AC Milant gardírozó Leonardo, Fabio Capello angol szövetségi kapitány, a korábban az AS Romát, jelenleg a Zenit Szentpétervár csapatát irányító Luciano Spalletti vagy az Inter korábbi játékosa, az argentin Diego Simeone lehet.

Carlo Ancelotti Chelsea-menedzser esetében nem feltétlenül a gyenge szereplés lehet az oka az esetleges távozásnak, bár tény, hogy a 2009-ben érkezett olasz tréner gondjai azután kerültek nyilvánosságra, hogy a listavezető csapata a legutóbbi négy Premier League-mérkőzéséből hármat elveszített – szombaton Birminghamben nyelte le a vereség keserű piruláját, ennek nyomán az üldöző Manchester United pontszánban már befogta.

Az angol sajtó szerint a Chelsea-vel tavaly bajnoki címet és FA-kupát nyert Ancelotti vitában áll a vezetőkkel, úgy véli, aláásták a tekintélyét azzal, hogy őt megkerülve bocsátották el a szakmai stábjából Ray Wilkinst, és került a helyére Michael Emenalo. (Állítólag a csere Roman Abramovics, a tulajdonos ötlete volt.) Ancelotti – aki az ügyben kikéri az edzői szakszervezet véleményét – ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, teljes más szerepet tölt be a Chelsea-nél, mint Sir Alex Ferguson a Manchester Unitednél.

„Más a pozícióm, mint az övé. Neki teljes hatalma van, míg nekem csupán a taktika kidolgozására, az összeállítás kialakítására van jogosítványom” – jegyezte meg az olasz tréner, akinek az angol sajtó szerint nem tetszik ez a helyzet, ezért kérdéses a jövője a Chelsea-nél. Ancelotti ugyanakkor hétfőn cáfolta, hogy a távozásán gondolkodik….

Ajánlott videó

Olvasói sztorik