Élet-Stílus

Berlusconi péniszt restauráltatott

Az olasz kormányfő nem foglalkozva a szakértők tiltakozásával, elrendelte, hogy rezidenciáján álló szoborpár egyik alakját karral, míg a másikat pénisszel egészítsék ki – írta a La Repubblica.

Az egyik legelismertebb restaurátor szakértő, a Vatikáni Múzeum igazgatója, Antonio Paolucci sajnálkozott, hogy szerint mekkora kár, hogy senki nem mondott nemet Silvio Berlusconi kívánságának, hogy egy időszámításunk szerint 175-ből származó szoborhoz új részeket adjanak.

Berlusconi római Chigi kormánypalotában álló antik szoborpárhoz, Vénuszhoz és Marshoz tettek a hiányzó testrészek helyére újakat. Az szoborkettős egyike, Vénusz, a szerelem istennője a karjait, míg Mars, a háború istene a hímtagját kapta vissza. A restaurálás 70 ezer euróba került.

Előtte és utána - Képgaléria

Előtte és utána – Képgaléria

Az olasz kulturális miniszter megvédte a miniszterelnököt, és elmondta, hogy a beavatkozással nem volt semmi gond, mivel a márványszobor új részeit mágnessel erősítették fel, így azok sérülés nélkül bármikor eltávolíthatóak. A kiegészítéshez pedig több tanulmányt végeztek hasonló szoborpárokon, és így alakították ki a végleges formát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik