Élet-Stílus

Tovább menetel a Veszprém

Továbbra is százszázalékos az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában: Mocsai Lajos csapata vasárnap 41-31-re győzött a svéd Sävehof göteborgi otthonában.

A Veszprém esélyeshez méltóan kezdett, szinte minden támadása célt ért, és nem volt meglepő, hogy a 11. percben, 5-10-nél a hazaiak időt kértek.

A tetemes előny birtokában kicsit megnyugodott a magyar bajnok, így Mocsai Lajos megpróbálta ismét feltüzelni tanítványait. Ez sikerült, mert megint visszaállt a megnyugtató különbség.

A veszprémiek átlagban hetven százalékos pontossággal lőttek kapura. A második félidő elejét alaposan meghajtotta a Sävehof, és amikor kettős emberelőnyhöz jutott, felzárkózott 24-22-re. Azonos létszámban a Veszprém visszavette az irányítást, ám elhúzni már nem tudott az erőre kapott svéd alakulattól.

Ahogy telt az idő, úgy lett ismét magabiztos a vendéggárda, és a végén Vujin tizedik góljával tízgólosra nőtt a vezetés (29-39). A két csapat a következő körben is találkozik, jövő szombaton a Veszprém Arénában lehet begyűjteni a két pontot.

A Mocsai-csapat a csoportkör felénél négy pont előnnyel vezet riválisaival szemben, és ez jó alap a B jelű hatos megnyeréséhez.


Férfi BL, B csoport, 5. forduló:

Sävehof (svéd)-MKB Veszprém 31-41 (15-22)
Az állás:
1. MKB Veszprém 10 pont, 2. Hamburg (német) 6 (158-138), 3. Montpellier (francia) 6 (154-137), 4. Kolding (dán) 6 (157-156), 5. Sävehof 2, 6. Presov (szlovák) 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik