Élet-Stílus

Kupagyőztes a Honvéd és a Szentes

A Honvéd lett a 2010-es Magyar Kupa győztese a férfi vízilabdázóknál: a Kőér utcaiak a vasárnapi döntőben az Eger legénységét késztették megadásra. A hölgyek között a Szentes (képünk) nyerte a sorozatot.

Az első ízben 1923-ban kiírt Magyar Kupáért az idei fináléban úgy indult harcba a két együttes a Szőnyi úti vasutas uszodában, hogy az Eger legutóbb 2008-ban történetében harmadszor, a Honvéd pedig 2006-ban fennállása óta hetedszer végzett az élen.

A kérdés tehát úgy hangzott vasárnap: az Eger negyedszer vagy a Honvéd nyolcadszor? (A kispesti gárdánál többször csak az Újpest (19), az FTC (17) és a Vasas (15) gyűjtötte be a serleget.)

A negyeddöntőben a címvédő Vasast búcsúztató Kőér utcai alakulat kezdett jobban, emberelőnyből szerezve vezetést. Utána viszont a pontatlan támadójáték, illetve a kölcsönösen szigorú és hatékony védekezés következtében sokáig nem esett gól, míg nem büntetőből a Honvéd megduplázta az előnyt. Ám zárkózott az Eger, s a második negyedben fordított az álláson (2-3-ról 4-3-ra), a nagyszünetre viszont már újfent Vad Lajos társulata állt jobban.

Sőt a harmadik nyolc perc elején 7-4-re elhúzott a Honvéd. Gerendás György legénysége nem adta fel, de 7-5 után a zárónegyedre a kétszeres olimpiai bajnok kapus, Gergely István végképp lehúzta a „rolót”, parádés védéseket mutatott be, oroszlánrészt vállalva a Honvéd 9-6-os sikeréből.

A Szentes nyerte a női Magyar Kupát
A Szentes női vízilabdacsapata hódította el a 2010-es Magyar Kupát, miután döntőben egy góllal felülkerekedett a Szeged együttesén a Szőnyi úti uszodában. Váltott vezetéssel fej-fej mellett haladtak a csapatok az izgalmas csatában, amely a végjátékban dőlt el a pénteki elődöntőben a címvédő Dunaújvárossal is elbánó Szentes javára.

Bő egy perccel a záró dudaszó előtt Anasztaszija Kotova találatával vette át 6-5-re a vezetést a közelmúlt kitűnő játékosa, a volt sokszoros válogatott Zantleitner Krisztina igazgatta együttes, és bár a Szeged a két nagy erősítés, az amúgy háromszor is eredményes Drávucz Rita, a legvégén pedig a center, és szintén válogatott Tóth Ildikó révén egyenlíthetett volna, az eséllyel nem tudtak élni Godova Gábor „leányai”, így a Szentes lett a kupagyőztes.

A másik pénteki elődöntőben a Szeged a BVSC-t verte, amely így a Dunaújvárossal egyetemben a harmadik helyen végzett, mivel bronzmeccset nem rendeztek.

Theodora Magyar Kupa, döntő:
Honvéd – ZF-Eger 9-6
(3-2, 2-2, 2-1, 2-1)
Góldobók: Szivós 3, Salamon 2, Mátyás, Bátori, Tóth M., Gór-Nagy 1-1, illetve Biros 3, Kotsidis, Varga II. Zs., Hosnyánszky 1-1

Theodora Magyar Kupa, női döntő:
Szentesi VK-Universitas Szeged 6-5
(2-2, 1-1, 1-1, 2-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik