Élet-Stílus

Ibra és Menez is villogott

A Milan hazai pályán, Zlatan Ibrahimovic góljával nyert a Fiorentina ellen, a Roma Menez klasszis szólógóljával és Borriello találatával birkózta le az Udinesét. Videó.

A Milan növelte előnyét a Serie A élén, a lombardok Ibrahimovic ollózásos találatával 1-0-ra legyőzték a Fiorentinát. Fut a vörös-feketék szekere, az Allegri-tanítványok zsinórban negyedik bajnokijukat nyerték meg.

A San Siróban a hazaiak már az elején nyomatékosították fölényüket, Bonera tesztelte távolról Borucot. A nedves időjárás nem könnyítette meg a kapusok dolgát (igaz, a passzjátékot sem), röviddel a lengyel kapus parádéja után kollégája, Abbiati is nagyot védett, D’Agostino csavart labdáját piszkálva ki a felső sarokból.

Ibrahimovic

Ibrahimovic “megetette” a firenzei védelmet (MTI/EPA)

A 28. percben Seedorf távoli löketénél ismét Boruc jeleskedett, a 44. percben azonban már ő sem tehetett semmit: Ibrahimovic egy labdát remekül átvett, majd akrobatikus mozdulattal a hálóba lőtt. Szünet után a Milan támadásban maradt, Nesta fejese, majd a csereként beálló Boateng távoli lövése is megdolgoztatta a firenzei kapust: az eredmény azonban nem változott, a Milan egyre magabiztosabban vezeti a Serie A-t.

Ibrahimovic gólja:


Rómában is otthon tartotta a pontokat a házigazda. Az AS a legutóbbi hat bajnokin veretlen maradt, s a „farkasok” ezúttal is elégedetten hagyhatták el a gyepet. A legelején egy Domizzi-fejessel veszélyeztető Udinese az első félidőben nem fejtett ki túl sok ellenállást, ellenben a másik oldalon Menez nagyot alakított: a francia Benatiát és Codát is lóvá téve talált Handanovic kapujába.

Szünet után a hazaiak megduplázták előnyüket: a percekkel korábban joggal protestáló (Menez nem vette észre, s passz helyett lőtt) Borriello remek labdát kapott a tizenhatos előterében, s miután ellépett Domizzi mellett, a kapuba lőtt.

Menez találata:


A friuliak megpróbáltak szépíteni, ám nem bírtak a védelmet tanárian irányító Juannal. Ha mégis összejött a helyzet, akkor Floro Flores hibázott, illetve – immár a kiállított Burdisso hiányában – Alexis Sanchez ziccerénél a kapufa sem volt az udineiekkel, míg a szintén csereként beálló Denis öt méterről képtelen volt bevenni Julio Sergio kapuját.

Serie A, 13. forduló:
Milan-Fiorentina 1-0 (1-0)
San Siro, 47 549 néző. Vezette: Damato
Gól: Ibrahimovic (45.)
Kiállítva: Kroldrup (92.)
Milan: Abbiati – Bonera, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta – Gattuso, Ambrosini, Flamini – Seedorf (Ronaldinho, 86.) – Ibrahimovic, Robinho (Boateng, 77.).
Fiorentina: Boruc – Comotto, Natali (Camporese, 46.), Kroldrup, Pasqual – Donadel, D’Agostino – Cerci (Santana, 60.), Ljajics, Marchionni (Vargas, 76.) – Gilardino.

Roma-Udinese 2-0 (1-0)
Olimpico, 30 ezer néző. Vezette: Orsato
Gól: Menez (24.), Borriello (56.)
Kiállítva: Burdisso (81.)
Roma: Julio Sergio – Cassetti, Juan, Burdisso, Castellini – Brighi, Simplicio, Greco – Menez (Baptista, 62.) – Totti (Méxes, 83.), Borriello (Adriano, 70.).
Udinese: Handanovic – Benatia, Coda, Domizzi – Isla (Badu, 67.), Inler (Sanchez, 46.), Asamoah, Pinzi, Armero – Floro Flores (Denis, 70.), Di Natale.

Az élcsoport:
1. Milan 29 pont (22-11), 2. Lazio 25 (15-9, 12 mérkőzés), 3. Roma 22 (17-15), 4. Napoli 21 (18-13, 12), 5. Juventus 20 (23-13, 12), 6. Inter 20 (13-7, 12),…12. Fiorentina 15 (13-14)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik