Élet-Stílus

Nagyon elverték a Debrecent és a Pápát

A Monicomp Liga 15. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-0-ra győzte le a címvédőt, és ez az eredmény a vendég Debrecenre nézve hízelgő. A Ferencváros 5-0-ra nyert Pápán.

A Debrecen négy zsinórban elért győzelem nyelte le ismét a vereség keserű piruláját a Monicomp Ligában. A címvédő 3-0-ra kapott ki Szombathelyen a Haladástól, amely végig jobban, kapura veszélyesebben futballozott, és teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

A meccs hőse a kétszeres szlovák válogatott, a Haladásban először kezdő Fodrek volt, aki két góllal és egy kiharcolt büntetővel járult hozzá a sikerhez. A 29 éves támadó a harmadik percben egy legurított szabadrúgás során szerezte meg a vezetést (a kapu közepébe vágta a labdát), majd az első félidő végén 22 méterről talált be. Addig térül-fordult, amíg nem került lövőhelyzetbe, és miután ez sikerült, a kapu bal oldalába lőtt.

A 3-0-ás végeredményt Tóth Péter állította be a hajrához közeledve: biztos lábban értékesítette a Fodrek által kiharcolt büntetőt. Az idegenben továbbra is nyeretlen Loki gyenge teljesítményt nyújtott, akár nagyobb különbséggel is veszíthetett volna…

Ahogy a Haladásnál, úgy Kecskeméten is bejött az edzőcsere: a KTE 3-1-re verte a vendég Vasast, és ezzel zsinórban harmadik győzelmét aratta, miközben a Magyar Kupában 3-0-ra verte a Lokit a párharc első, idegenbeli mérkőzésén.

A Zalaegerszeg 2-1-re verte a Szolnokot. Előbbi így a másodikként zárta az őszi szezont (két tavaszi fordulóra még sor kerül ebben az évben), míg utóbbi egymásután a negyedik vereségét szenvedte el, és továbbra is az utolsó helyen szerénykedik a bajnoki tabellán.

A Paks és az MTK – mély talajon lejátszott – találkozójának hajrája izgalmasan alakult, szinte percenként alakultak ki helyzetek a kapuk előtt, de csak egy-egy gól született.

Ellenben Pápán ötször is megzörrent a háló: a Ferencváros 5-0-ra verte a Lombardot, amelynek vezetőedzője, Véber György rendkívül csalódott volt a lefújás után, és a meccset közvetítő Sport TV-nek adott nyilatkozatában az esetleges távozását sejtette.

A zöld-fehérek kiütéses győzelméből Schembri három góllal vette ki a részét, ezzel a második mesterhármasát szerezte a szezonban, korábban Angyalföldön érte el ezt a bravúrt. Rajta kívül Heinz és Morales is feliratkozott a gólszerzők közé, míg a Pápa még büntetőből sem tudott betalálni. Bárányos lövését védte Haber, ki sem jött róla a labda.

Monicomp Liga, 15. forduló:
Szombathelyi Haladás – DVSC-TEVA 3-0 (2-0)
Gól: Fodrek (3., 45.), Tóth P. (71., 11-esből)

Kecskeméti TE-ERECO – Vasas 3-1 (1-1)
Gól: Alempijevics (9.), Litsingi (59.), Ebala (67.), ill. Németh (31.)

ZTE FC-Szolnoki MÁV FC 2-1 (1-0)
Gól: Miljatovic (15.), Kamber (51.), illetve Remili (87.)

Lombard Pápa-Ferencváros 0-5 (0-3)
Gól: Schembri (18., 27., 76.), Heinz (40.), Morales (75.)

Paksi FC-MTK Budapest 1-1 (0-0)
Gól: Böde (80.), ill. Könyves (73.)

Pénteken játszották:
Kaposvári Rákóczi-Győri ETO FC 3-0
Budapest Honvéd-BFC Siófok 0-1

Vasárnap:
Videoton FC-Újpest FC, 17:30

Az élcsoport:
1. Videoton 30 pont
2. Zalaegerszeg 29
3. Ferencváros 28

Ajánlott videó

Olvasói sztorik