Élet-Stílus

Szent a béke a Red Bullnál

A Red Bull 2010-re a mezőny legjobb autóját építette, így a csapat két pilótája végig a bajnoki címért küzdhetett. A végső győzelem lehetősége természetesen feszültté tette a csapaton belüli viszonyt, ütközés, vádaskodások is előfordultak.

Az Abu-Dzabi Nagydíjra még Mark Webber és Sebastian Vettel is esélyesként érkezett, de végül a fiatal német kerekedett felül, az ausztrál veterán a harmadik helyen zárta az évet. A kettős bajnoki siker és az eltelt pár nap enyhülést hozott.

“Mark megkeresett és gratulált nekem (az abu-dzabi győzelem után), tisztelettel bánt velem, ami az egyik legfontosabb dolog volt. Átbeszéltük az idény közben gondot jelentő dolgokat is” – mondta Vettel.

“A rivalizálás néha már túl erős volt, fontos, hogy utána kezet tudjunk rázni” – hangsúlyozta Webber. “A konstruktőri cím nagyon fontos volt a Red Bull számára, és bizonyítja, hogy mostanra összeállt a csapat. Mindannyian büszkék lehetünk arra, amit elértünk. Én nem valósítottam meg az egyéni célomat, de így is számos csúcspont volt, a következő idény pedig gyorsan itt lesz. Egyikünknek sem volt mindig könnyű, de ez így normális, amikor ezen a szinten küzdünk egymás ellen” – magyarázta az ausztrál a Red Bull salzburgi Hangar 7-jében, ahol Vettel, és a csapat vezetői mellett vendégként ott volt David Coulthard, Niki Lauda és Gerhard Berger is.

“Mindketten világbajnokok akartunk lenni, ezért a tökéletességre sarkalltuk a csapatot. Az idény végén őszinte tisztelettel viszonyulhatunk a másik teljesítményéhez, ami nagyon fontos. Gratulálok Sebastiannak, igazán megérdemelte a címet!” – tette hozzá.

Szent a béke a Red Bullnál 1

“Aki azt állítja, hogy Vettel és Webber nem tiszteli egymást, nincs beszélőviszonyban, az biztosan nem volt tanúja annak, aminek én az elmúlt 36 órában” – írta a Daily Telegraph-nál vitt rovatában a korábbi pilóta, Coulthard.

“Mint a bokszolók, akik a meccs előtt szócsatát vívnak, végignyomnak egy óriási 12 menetes meccset és utána összeölelkeznek – lenyűgöző volt a saját szememmel látni a leplezetlen érzelmeiket vasárnap. Tudom, hogy egy egész órát beszélgettek vasárnap éjszaka, mindent átbeszéltek, ami nem kis dolog Sebastian részéről, hiszen épp akkor nyerte meg a címet, amit közben odakint mindenki épp italozással ünnepelt” – erősítette meg a viszonyok rendeződését a skót veterán is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik