Élet-Stílus

Ismét leszerepelt a világbajnok

Argentína után Portugália is megalázta a világbajnok spanyol csapatot. Cristiano Ronaldóék csak azt sajnálhatják, hogy bő féltucat tiszta ziccerükből csak négyet értékesítettek. Videó.

A meccs a nagy barátkozás jegyében kezdődött, a két csapatkapitány, egyben madridi csapattárs, Ronaldo és Casillas a két ország közös vb-rendezési projektjét reklámozó zászlók és hirdetmények sűrűjében fogott kezet.

A békés hangulat azonban a kezdő sípszó után megváltozott, a portugál legénység ugyanis nekiesett a regnáló világbajnoknak, és 90 perc alatt módszeresen elfogyasztotta.

A nyári vb-nyolcaddöntő visszavágójának is számító találkozón a hazaiak már az elején előnybe kerülhettek volna, ám Nani lövését ha nehezen is, hatástalanította Casillas. A spanyolok igyekeztek átvenni az irányítást, ez labdatartásban sikerült is, mi több, az előrehúzódó Capdevila és Xavi kényszerítője után utóbbi remekül tekert középre, ahol Silva négy méterről fejjel hibázott – nagy hiba volt, s ez később megbosszulta magát.

Casillas nyomorúsága: hátvédei többször cserbenhagyták (MTI/EPA)

Casillas nyomorúsága: hátvédjei többször cserbenhagyták (MTI/EPA)

A rendkívül agilis Nani nem sokkal később akarása áldozata lett. Ronaldo mívesen emelt át Casillas felett, a manchesteri azonban hozzáért a gólba tartó labdához – így les miatt érvénytelenítették a találatot. Nani nem sokkal később törleszthetett volna, szép vissza-passza után Martins hibázott. A Benfica középpályása viszont percekkel később már talpra ugrasztotta “saját”, azaz a Luz közönségét, amikor közelről hálóba juttatta Ronaldo kipattanó lövését.

Portugália-Spanyolország – összefoglaló:


A második félidő maga volt az egyoldalú felvonulás. A statikus spanyol védelmet Hélder Postiga kétszer is megoldhatatlan feladat elé állította. Előbb Moutinho betörése után sarkazott Casillas kapujába, a 68. percben Danny passzát váltotta gólra. A hajrában Hugo Almeida is megvillant, beállítva ezzel a végeredményt. A spanyol az első regnáló világbajnok, amely győzelmét követő szűk félévben kétszer is négygólos verést kapott.

Barátságos mérkőzés:
Portugália-Spanyolország 4-0 (1-0)
Lisszabon, Luz stadion, 25 ezer néző. Vezette: Gautier (francia)
Gól: Martins (45.), Hélder Postiga (49., 68.), Hugo Almeida (93.)
Portugália: Eduardo (Rui Patricio, 46.) – Pereira, Carvalho (Pepe, m.46), Bruno Alves, Bosingwa – Martins (Manuel Fernandes, 63.), Raúl Meireles, Moutinho – Cristiano Ronaldo (Danny, 46.), Nani (Machado, 88.) – Hélder Postiga (Hugo Almeida, 76.).
Spanyolország: Casillas – Ramos, Piqué (Marchena, 46.), Puyol (Arbeloa, 73.), Capdevila – Busquets, Xabi Alonso (Llorente, 58.) – Xavi (Fabregas, 46.), Iniesta (Cazorla, 58.), Silva – Villa (Torres, 46.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik