Élet-Stílus

Szex és hűség: a hosszú élet titka

Legalábbis olasz kutatók szerint ez a kettő kell ahhoz, hogy a férfiak hosszú, egészséges életet éljenek.

A hűségre vonatkozó kitétel ráadásul rendkívül fontos: csak azok a férfiak élhetnek ugyanis hosszú életet, akiknek azon túl, hogy rendszeres és aktív a szexuális életük, ráadásul képesek ellenállni a csábításoknak és kitartanak párjuk mellett. Ebben az esetben az olasz szakemberek szerint jelentősen csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések esélye a férfiaknál.

Az Olasz Szexológiai Társaság hosszú éveken keresztül végzett vizsgálatok eredményéről számolt be a közelmúltban. Emmanuele Janini, a kutatás vezetője elmondta, hogy az eredmények hátterében a tesztoszteron hormon áll. A férfihormon ugyanis aktív szexuális élet esetén nagy mennyiségben termelődik a szervezetben, jótékony hatásai közé tartozik, hogy csökkenti a depresszió esélyét és kedvezően hat a keringésre.

A sok szex és a hűtlenség azonban már nem váltják ki ezt a kedvező hatást: az orvosok ezt azzal magyarázzák, hogy a félrelépés miatt a hűtlen férfiak nagyobb stressznek vannak kitéve, ami semlegesíti a tesztoszteron kedvező hatásait.

AJÁNLOTT LINKEK:

A szex a hosszú élet titka, de csak akkor, ha hűséges marad (Házipatika)
A kéjes örömök jótékony hatása (Lifenetwork)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik