Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: a világ legdrágább retiküljei

Összegyűjtöttük a toplistás női táskákat, amelyeken a gyémánt és a fehérarany kombináció nagyobb hangsúlyt kap, mint a praktikusság.

A listavezető

Ginza Tanaka, japán dizájner gyémánt berakású, platina kézitáskája átszámítva 415 millió forintba kerül. A világ legdrágább retiküljét több mint 2 ezer darab, 208 karátos gyémánt díszíti. A vállpántot nyakláncként vagy karkötőként is lehet viselni.

Csúcsfogyasztó: a világ legdrágább retiküljei 1—-Az ezüstérmes—-

A Chanel Diamond Forever női táskáját mintegy 24 millió forintért lehet megvásárolni. A krokodilbőrből készült táskát 334 darab gyémánt ékesíti, a Chanel hagyományos logója pedig 18 karátos fehéraranyból van megformázva, akárcsak a táska vállpántja. Ebből a különleges női táskából csupán 13 darab készült.

Csúcsfogyasztó: a világ legdrágább retiküljei 1

—-Bronzérmet kapott—-

A Hermès krokodilbőrből készült Birkin táskája – amelyet többek között fehér gyémántok is díszítenek – mintegy 23,5 millió forintba kerül. A Chanel modelljéhez hasonlóan, ezt is korlátozott számban gyártották.

Csúcsfogyasztó: a világ legdrágább retiküljei 1—-Dobogóról lecsúszott—-

A Lana Marks tervezte Cleopatra Clutch alkalmi táska ára is borsos: átszámítva 20 millió forint. Az ezüstfényes, krokodilbőr retikült 1500 darab fekete és fehér gyémánt ékesíti. Sőt 18 karátos fehérarany díszítések is találhatóak az alkalmi táskán, amelyből évente mindössze 5 darab készül. Többek között Angelina Jolie, Helen Mirren és Lucy Liu viselte már ezt a dizájner luxusretikült a vörös szőnyegen.

Csúcsfogyasztó: a világ legdrágább retiküljei 1—-Ötödik helyen—-

A Judith Leiber dizájner nevéhez kötődő Precious Rose táska 18 millió forintba kerül. A kézzel készült retikül rózsa formájú, a csillogó “bevonatról” 1016 darab gyémánt (összesen 42 556 karátban), 1169 rózsaszín zafír és 800 turmalin kristály gondoskodik. A Precious Rose női táska annyira unikális, hogy csupán egy darab létezik belőle a világon.

Csúcsfogyasztó: a világ legdrágább retiküljei 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik