Élet-Stílus

Szerencsés góllal győzött a Real – videó

A Real visszaelőzte a Barcelonát, miután egy szerencsés góllal 1-0-ra nyert a Sporting Gijon vendégeként a Primera División 11. fordulójában.

A Barcelona Villarreal elleni győzelmével csak rövid ideig, egy napig állt a tabella élén, a Real Madrid ugyanis vasárnap este visszafoglalta az első helyet, miután 1-0-ra legyőzte a Sporting Gijont. A kevés helyzettel „tarkított” első félidő után a Real a folytatásban nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, de a szervezett hazai védelem, Juan Pablo kapussal az élen jól tartotta magát – egészen a 82. percig őrizte a 0-0-s döntetlent.

A szezonban még veretlen királyi csapat egy szerencsés góllal gyűjtötte be a három pontot: Benzema fejesét követően a labda átcsusszant Juan Pablo kezei között, és Higuaínnal már igazán nem volt nehéz dolga, a gólvonalról segítette beljebb a labdát.

Az argentin támadónak ez volt a második gólja a meccsen, csakhogy az elsőt les miatt nem adta meg a játékvezető, aki hét sárga mellett egy pirosat is kiosztott: az utolsó percben a Cristiano Ronaldót letaglózó Botiának kellett idő előtt elhagynia a pályát.

Sporting Gijón-Real Madrid 0-1

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, de a csapat jó felfogásban futballozott” – foglalta össze a lényeget Iker Casillas, akinek közvetlenül a Real Madrid gólja után volt egy nagy védése.

„Rendkívül fontos volt, hogy megszerezzük a három pontot, s örülünk, hogy összejött” – tette hozzá José Mourinho, a királyi csapat edzője, aki a Murcia elleni kupameccsen történt kiállítása miatt két mérkőzésre eltiltották, így a kispadtól távol izgulta végig a vasárnapi partit, helyette az egyik segítője, Aitor Karanka dirigált az oldal vonal mellett.

A madridi sztárcsapat továbbra is egy ponttal előzi meg a Barcelonát, a két gigászt a Villarreal, a Valencia és a Sevilla követi a tabellán. Utóbbi kettő győzelemmel abszolválta a 11. fordulót: előbbi a Getafét (2-0), utóbbi pedig a Real Zaragozát győzte le (1-0).

Pintér Ádán, a zaragozaiak magyarja a cserepadon nézte végig a Sevilla elleni meccset, amely a 91. percben dőlt el, míg a másik hazánkfia, Vadócz Krisztián a 82. percben csereként állt be az Osasunába, amely szombaton 3-0-ra kikapott az Atletico Madridtól.

Primera División, 11. forduló:
Valencia-Getafe 2-0 (1-0)
Gól: Costa (8.), Navarro (63.)

Sporting Gijón-Real Madrid 0-1 (0-0)
Gól: Higuaín (82.)
Kiállítva: Botia (90., Gijón)

Real Zaragoza-Sevilla 1-2 (0-1)
Gól: Bertolo (53.), ill. Luis Fabiano (28.), Negredo (90.)
Kiállítva: Navarro (71., Sevilla)

Hércules-Real Sociedad 2-1 (0-1)
Gól: Trezeguet (47.), Drenthe (51.), ill. Griezmann (15.)

Málaga-Levante 1-0 (0-0)
Gól: Eliseu (63.)

Real Mallorca-Deportivo La Coruna 0-0

Racing Santander-Espanyol 0-0

Szombaton játszották:
Barcelona-Villarreal 3-1
Atlético Madrid-Osasuna 3-0
Athletic Bilbao-Almería 1-0

Az élcsoport:
1. Real Madrid 29 pont
2. FC Barcelona 28
3. Villarreal 23
4. Valencia 20 (16-11)
5. Sevilla 20 (18-17)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik