Élet-Stílus

Mi történt a Chelsea-vel? – videó

Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere azzal magyarázta a Sunderland elleni 3-0-ás hazai vereségét, hogy a csapata rossz mentalitással futballozott.

Carlo Ancelotti elismerte, hogy csapata megérdemelte, amit kapott, és a Sunderland elleni súlyos vereséget nem fogta a hiányzókra, arra, hogy olyan alapemberek, mint John Terry, Alex, Frank Lampard, valamint Michael Essien nem állhattak a rendelkezésére.

„Máskor is előfordult már, hogy több fontos játékosunk hiányzott, a csapat mégis jól játszott. Nem úgy, mint most. Gyengén futballoztunk, de a labdarúgásban elfordul az ilyesmi, főleg, ha nem a megfelelő mentalitással lép pályára egy csapat” – magyarázta Ancelotti, aki nem titkolta, hogy még nem látta a Chelsea-t ennyire gyengén futballozni azóta, hogy 2009 nyarán átvette a londoni sztárcsapat irányítását, és elmondta, őt magát is meglepte, ami a Sunderland elleni, előre „fix egyesnek” vélt találkozón történt…

„Meglepődtem, mert nagyon furcsa, ugyanakkor be kell látni, igazságos eredmény született, miután nem játszottunk jól. Ellenben a Sunderland remekelt, nagyszerű mentalitással, elszántan futballozott, éppen ezt a hozzáállást hiányoltam a saját játékosaimból” – így Ancelotti, aki bár csalódott, nem kongatja a vészharangot, miután csapata továbbra is vezeti a bajnokságot. Bízik abban, hogy játékosai a következő meccsre összekapják magukat, emígy a Sunderland elleni vereség csupán kisiklás volt.

Hármat számoltak a Chelsea-re…

A bajnokságban címvédő Chelsea egyébként attól a csapattól kapott válasz nélküli három gólt a Stamford Bridge-en, amelyet januárban 7-1-re páholt el. Ráadásul a londoniak a vasárnapi bajnoki előtt nemhogy pontot nem vesztettek még otthonukban a mostani szezonban, de még csak gólt sem kaptak, a hazai gólkülönbségük 17-0 volt.

„Jó lenne, ha nem a Chelsea gyenge futballjáról beszélgetnénk, hanem arról, hogy milyen jól játszott a Sunderland, mert a játékosok most alaposan kitettek magukért. Aligha verik meg még egyszer a Chelsea-t ennyire…” – nyilatkozta Steve Bruce, a vendégek edzője, akinek az együttese a szezonbeli első idegenbeli győzelmét aratta vasárnap; három fordulóval ezelőtt, október 31-én 5-1-re kapott ki az újonc Newcastle otthonában.

Már csak ezért is meglepő az, ami vasárnap London nyugati részén megesett…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik