Élet-Stílus

Egy büntető döntött a milánói derbin – videó

Zlatan Ibrahimovic ötödik percben szerzett gólja döntötte el a milánói derbit a Serie A csúcsrangadóján.

Az AC Milan vasárnap este 1-0-ra legyőzte a pályaválasztó, címvédő Intert a milánói derbin (Derby della Madonnina), ezzel visszaelőzte a Laziót a Serie A tabelláján, az ötödik helyre visszaesett városi ellenlábassal szemben már hat pont az előnye.

Az Interrel a klub korábbi játékosa, Ibrahimovic babrált ki. A svéd már az 5. percben betalált, s a büntetőből elért gólja döntőnek bizonyult a feszült hangulatú rangadón.

A korábban a Malmöben, az Ajax Amsterdamban, a Juventusban és a Barcelonában is megfordult klasszis támadó a jobb oldalon tört be a tizenhatoson belülre, Materazzi pedig egyszerűen kirúgta a lábait. Ibrahimovic magabiztosan értékesítette a jogosan megítélt tizenegyest: a balra vetődő Castellazzi mellett a jobb alsó sarokba helyezte a labdát.

Az Internek nem sok sansza volt egyenlíteni, annak ellenére sem, hogy Abbiati kiállítása (a 24 esztendős Milan-játékos a Pandevvel történt kakaskodása miatt kapta meg második sárga lapját) miatt az utolsó 30 percben emberelőnyben futballozhatott.

Ibrahimovic döntött

„A csapat nagyszerűen játszott, különösen a második félidőben, a kiállítás után tette nagyon oda magát. Nagy szívvel küzdöttünk, s akár több gólt is lőhettünk volna. Jó formában vagyunk, mindenki keményen dolgozik” – mondta a lefújás után a találkozó hőse, Ibrahimovic, aki pályafutása során harmadszor volt eredményes az Inter ellen.

A címvédő szurkolóinak nyilván különösen fáj, hogy éppen az AC Milan vetett véget kedvenceik hosszú hazai veretlenségnek: a bajnoki meccsen az Inter ezt megelőzően 2008. március 22-én, a Juventus ellen (1-2) botlott meg utoljára a San Siróban.

Serie A, 12. forduló:
Inter-AC Milan 0-1 (0-1)
Gól: Ibrahimovic (5., 11-esből)
Kiállítva: Abate (60.)
Inter: Castellazzi – Córdoba, Materazzi (Biabiany, 68.), Lúcio, Chivu – J. Zanetti, Sztankovics, Sneijder, Obi (Coutinho, 36.) – D. Milito (Pandev,46.), Eto’o
Milan: Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta -– Gattuso (Pirlo, 46-), Ambrosini, Seedorf (K-P. Boateng, 73.), Flamini – Robinho (Antonini, 62.), Ibrahimovic

Korábbi eredmények:
Bari-Parma 0-1
Bologna-Brescia 1-0
Cagliari-Genoa 0-1
Palermo-Catania 3-1
Sampdoria-Chievo 0-0
Udinese-Lecce 4-0
Lazio-Napoli 2-0
Juventus-AS Roma 1-1
Fiorentina-Cesena 1-0

Az élcsoport:
1. AC Milan 26 pont
2. Lazio 25
3. Napoli 21
4. Juventus 20 (23-13)
5. Inter 20 (13-7)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik