Élet-Stílus

Boldogtalanok az álmodozók

Már biztos: nem a boldogság kulcsa, ha valaki folyamatosan csak arra tud gondolni, hogy valahol máshol, valami mást csináljon.

A Science tudományos folyóirata számolt be arról, hogy az emberi elme bár gyakran hajlamos elkalandozni, azok, akik sokat ábrándoznak, egyáltalán nem boldogok. A Harvard Egyetem szakértői szerint komoly érzelmi árat fizet az, aki olyan dolgokat képzel el, ami nem történik meg vele.

A kutatók vizsgálataik során megállapították, hogy az emberek többsége leginkább szex közben él a jelenben, a többi tevékenység, mint a munka, testmozgás, vagy egy jó beszélgetés alatt már inkább hajlamosak elkalandozni. Mozgás közben és a társas összejövetelek ideje alatt a legtöbben boldognak érezték magukat ugyan, mégis a többség a legboldogabbnak számítógépezés vagy pihenés közben bizonyult.

A kutatók szerint az ábrándozás nem következménye, sokkal inkább oka a boldogságnak: nem lehet ugyanis maradéktalanul boldog az, aki egy adott tevékenység közben valami teljesen mást szeretne csinál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik