Élet-Stílus

Jégkorong: Ausztria nagy falatnak bizonyult

A második helyen végzett válogatottunk a székesfehérvári Telenor Hoki Kupán, miután a vasárnapi döntőben 3-1-re kikapott az osztrák válogatottól.

Mivel a nap első meccsén a franciák 4-2-re verték a japánokat, eldőlt, hogy a magyar-osztrák csata az első két helyről dönt. A hazai együttes csak akkor lehetett volna tornagyőztes, ha diadalmaskodik. Hamar távolódni látszottak azonban a remények, miután osztrák emberelőnnyel és góllal indult a meccs, majd gyorsan nőtt a különbség. A magyarok nem roppantak meg, Ladányi pedig egy szemfüles korongszerzés után szépített.

A folytatásban többször emberhátrányban volt a magyar együttes – olykor a bíró vitatható ítéletet hozott -, ám újabb gól nem esett. A záró harmadban – ezúttal dupla emberelőnyben – Oraze bombázta szét Hetényi hálóját, eldöntve ezzel a kupa sorsát. A magyarok sorozatban kilencedik alkalommal szenvedtek vereséget a sógoroktól.

Telenor Hoki Kupa, 3. forduló:

Ausztria-Magyarország 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)
Gól: Oraze (4., 48.), Rotter (7.), illetve Ladányi (14.),

Korábban: Franciaország-Japán 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

A végeredmény: 1. Ausztria 9 pont, 2. Magyarország 3, 3. Japán 3, 4. Franciaország 3 (Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek)

A torna különdíjasai:
A torna legértékesebb játékosa: Ladányi Balázs
Legjobb kapus: Fukufudzsi Jutaka (japán)
Legjobb hátvéd: Kevin Hecquefeuille (francia)
Legjobb csatár: Rafael Rotter (osztrák)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik