Élet-Stílus

Óriásnyulak a kastélykertben

A hétvégén rendezték meg első alakalommal a Magyarországi Óriásnyúl Tenyésztők Fajtaklubja első kiállítását Bátonyterenyén. A kiállításra több mint negyven tenyészet nevezett mintegy kétszáz különböző fajtájú nyúllal.

A kiállításnak a kisterenyei Gyürky–Solymossy kastély kertje adott otthont.Pénteken – a nyilvánosság kizárása mellet – bírálták az állatokat, szombaton pedig reggel 7 és délután 16 óra között a látogatók megcsodálhatták a nyertes nyulakat.

Képgaléria!

Képgaléria!

„Az első Német óriásnyulam megvásárlásakor, rögtön éreztem, hogy ez az állat nagyságával, és eleganciájával, olyan hatással van rám, hogy több időt szeretnék áldozni-e fajta megismerésére. Az első kicsik megszületésekor pedig eldöntöttem, Német óriásnyúl-tenyésztő leszek.” – írja Király Attila, a Magyarországi Óriás Nyúltenyésztők Fajtaklubjának alapítója a klub honlapján. A fajtaklub 210. január 16-án alakult és magában foglalja a német óriás minden színváltozatát, német tarka óriást, magyar óriást, morva óriást, és az Óriás kosorrút is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik