Élet-Stílus

Jégkorong: fájó vereség a japánoktól

Vereséggel kezdte a székesfehérvári Telenor Hoki Kupát a házigazda magyar válogatott.

A két csapat – amely az áprilisi, budapesti divízió I-es vb-n is egymással ellen küzd majd – utoljára 2008 tavaszán, Szapporóban találkozott egymással. Akkor egy sokáig emlékezetes meccsen a magyarok nyertek üres kapus góllal 4-2-re, s ezzel a sikerrel alapozták meg a világ élvonalába jutást.

A mostani találkozó első harmadában kevés helyzet akadt, majd amikor a vendégek ritmust váltottak, sorra kapták az emberelőnyöket, és ebből egyet a szünet előtt 38 másodperccel ki is használtak: Janadori lövésébe Szakagami nyúlt bele védhetetlenül. A második harmadból 23 másodperc telt el, amikor Ladányi korongot szerzett a támadó harmadban, és egyenlített. Nem sokáig örülhetett azonban a fehérvári publikum, hiszen egy óriási védelmi hibát Kudzsi gólra váltott, visszaállítva a különbséget. Egy létszámfölényes szituációból Sofron hatalmas erejű kapáslövéssel egalizált, majd 39 másodperccel az újabb pihenő előtt megint a japánok jutottak vezetéshez.

A záró játékrészben jól védekezett az ázsiai együttes, és amikor ismételten emberelőnybe került, Szakagami tovább növelte a különbséget. A hajrában a magyarok háromszor is a kapuvasat találták el, így maradt a fájó vereség.

Telenor Kupa, 1. forduló:

Japán-Magyarország 4-2 (1-0, 2-2, 1-0)
Gól: Szakagami (20., 51.), Kudzsi (23.), Nisivaki (40.), illetve Ladányi (21.), Sofron (38.)

Ausztria-Franciaország 4-3 (3-1, 0-2, 1-0)

Szombaton:
Ausztria-Japán 14:00
Magyarország-Franciaország 17:30

Vasárnap:
Franciaország-Japán 12:30
Magyarország-Ausztria 16:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik