Élet-Stílus

Három piros és két gól az éllovas meccsén

Az MTK és a Pápa bajnoki sorozata is megszakadt a két csapat találkozóján, míg a Videoton izgalmas hajrában osztozott meg a pontokon a Győrrel.

A Pápa zsinórban négy győzelem után nyelte le a vereség keserű piruláját, míg az MTK hosszú nyeretlenségi sorozatának vetett véget Véber György csapatának legyőzésével: öt vereséget és egy döntetlent követően szerzett újra három pont a bajnokságban.

Mind a két csapat eltalálta egyszer-egyszer a kapufát, mire a 62. percben megszületett a mérkőzés első gólja. A Pápa nem akármilyen körülmények között szerezte a meg a vezetést. Történt, hogy Szekeres gyatrán gurított haza, Szatmári kapus pedig mintha megijedt volna a rárontó Abwótól, mindenesetre nem tudta mellette elrúgni a labdát, a pápai csatár pedig élt a felkínált lehetőséggel, és nyolc méterről az üres kapuba gurított.

Az MTK-t olyannyira felpaprikázta a bekapott gól, hogy kisvártatva három perc leforgása alatt fordított. A 75. percben Könyves tört be két vendégvédő között a tizenhatoson belülre, és lőtt éles szögből a kapuba, majd a csereként beállt Eppel küldte 11 méterről a labdát ugyanoda a felsőléc segítségével. Mind a két gólpasszt egy csere, Nikházi jegyzi.

A listavezető Videoton győri vendégjátékán sokáig csak a küzdelem dominált, helyzet alig akadt, viszont a hajrá nagyon izgalmasan alakult. Sztanisics piros lapja miatt az 53. perctől emberhátrányban játszott a vendégcsapat, de csak egy komolyabb helyzete volt (Nikolics fejesét közelről védte Sztevanovics), viszont Vaskó 85. percben történt kiállítását azonnal góllal bosszulta meg a Győr: Ganugrava szabadrúgásból talált be.

Bede a másik oldalon is befújt egy büntetőt, miután Fehér szabálytalanul állította meg Szakályt, sőt, a győri védőt aztán ki is állította a bíró. A büntetőt a 92. percben André Alves értékesítette, a brazil csatár14 gólját szerezte a bajnokságban, s ezzel a Videoton négypontosra növelte előnyét a szombaton Debrecenbe látogató ZTE-vel szemben.

Monicomp Liga, 14. forduló:
MTK Budapest-Lombard Pápa 2-1 (0-0)
Gól: Könyves (75.) Eppel (78.) ill. Abwo (62.)
MTK: Szatmári – Vukadinovics, Szekeres A., Sütő (Pátkai, 64.), Vadnai – Szabó Á. (Nikházi, 73.), Vukmir – Kanta, Ladányi, Könyves – Tischler (Eppel,46.)
Pápa: Szűcs L. – Takács P. (Quintero, 58.), Farkas A., Supics, Németh M. – Rebryk, Gyömbér, Bárányos – Abwo, Marics, Heffler (Tóth N., 19.)

Győri ETO FC-Videoton FC 1-1 (0-0)
Gól: Ganugrava (86.), ill. Alves (91., 11-esből)
Kiállítva: Sztanisics (53.), Fehér Z. (90.), ill. Vaskó (85.)
Győr: Sztevanovics – Fehér Z., Djordjevics, Sztanisics, Völgyi – Tokody (Ganugrava 47.), Pilibaitis – Copa (Eugene 57.), Trajkovics, Dinjar (Koltai, 46.) – Bouguerra
Videoton: Bozsovics – Lázár, Lipták, Vaskó, Andic – Sándor (Gosztonyi 61.), Farkas B., Elek, Polonkai (Nikolics, 46.) – Vasziljevics (Szakály D. 81.) – Alves

Szombat:
Szolnok-Kaposvár, 13:00
Debrecen-Zalaegerszeg, 15:00
Siófok – Kecskemét, 15:00
Vasas-Paks, 16:00
Újpest FC-Honvéd, 17:30

Vasárnap:
Ferencváros-Haladás, 17:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik