Élet-Stílus

A Barca és a Real is hengerelt – videó

A Barcelona és a Real Madrid is magabiztosan jutott a legjobb 16 csapat közé a Spanyol Király Kupában.

Ezt a bajnokságban listavezető, még veretlen, továbbá a BL-ben is továbbjutott Real esetében kell külön kiemelni, miután – némi meglepetésre – az idegenbeli odavágón nem bírt a harmadosztályú Real Murciával. Egy éve szintén egy kiscsapat, az Alcorcón búcsúztatta a királyiakat a kupában a legjobb 32 között, és bár az „ismétlés” lehetősége elvben fennállt, José Mourinho csapata összességében könnyedén vette az akadályt.

Granero bombagóljával már a 4. percben a továbbjutás küszöbére jutott a toronymagas favorit Real Madrid, majd az első félidő végén Higuaín is betalált, miközben a lesen álló Sergio Ramos letaglózta a vendégek kapusát. José Mourinhónak egyébként ekkor már hűlt helye volt a kispadon, miután a bíró a 39. percben a lelátóra zavarta a portugált.

Real Madrid-Murcia 5-1



Az edző ment, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, majd később Di María is jött – és a cseremberek újabb gólokat hoztak össze az eseménydús hajrában. Di María zseniális passza nyomán Cristiano Ronaldo háromra növelte a Real előnyét, majd átellenben Xabi Alonso összehozott egy büntetőt a vendégeknek (kezezett), amit Pedro váltott gólra.

A 80. perctől kezdve – Arbeola kiállítása miatt – tíz emberrel futballozó Real Madrid két pontrúgással végül kiütötte a Murciát: Benzama tizenegyesből volt eredményes, négy perccel később pedig Xabi Alonso megpattant szabadrúgása talált utat a kapuba.

Barcelona-Ceuta 5-1

A Barcelona nem akart lemaradni a Realtól, így ugyancsak 5-1-re verte a harmadosztályú Ceutát, s összesítésben 7-1-gyel jutott tovább. A katalán gárda Nolito és Milito góljaival alig hét perc alatt már 2-0-ra vezetett, ráadásul a félidő derekán megfogyatkozott a vendégcsapat. Így még Krkic elrontott tizenegyese és Guzman szépítése is „belefért”.

A szerb származású csatár később javított, és rajta kívül Pedro és a csereként pályára lépő Messi is betalált. A katalánok örömét csupán az ronthatta el, hogy az amúgy is sérülékeny argentin hátvédjük, Milito combsérülés miatt hat hétre harcképtelenné vált.

Vadócz Krisztián (Osasuna) és Pintér Ádám csapata (Real Zaragoza) is búcsúzott szerdán a kupaküzdelmektől. Egyébként mind a két magyar válogatott labdarúgó pályán volt a Deportivo La Coruna, illetve a Real Betis elleni vesztes találkozón – előbbi kezdőként végig játszott, utóbbi pedig a második félidőben állt be csereként.

Spanyol Kupa, a 16 közé jutásért:
Barcelona-Ceuta 5-1
Továbbjutott: a Barcelona, 7-1-gyel.

Real Madrid-Real Murcia 5-1
Továbbjutott: a Real Madrid, 5-1-gyel.

Zaragoza-Real Betis 1–2
Továbbjutott: a Betis, 2-2-vel, idegenben lőtt több góllal.

Athletic Bilbao-Alcorcón 2-0
Továbbjutott: a Bilbao, 3–0-val.

Almería-Real Sociedad 2-1
Továbbjutott: az Almería, 5-3-mal.

Atlético Madrid-Las Palmas 1-1
Továbbjutott: az Atlético Madrid, 6-1-gyel.

Deportivo La Coruna-Osasuna 2-1
Továbjutott: a Deportivo, 3-2-vel.

Levante-Xerez 1-2
Továbjutott: a Levante, 4-4-gyel, idegenben lőtt góllal.

Sevilla-Real Union 6-1
Továbbjutott: a Sevilla, 10-1-gyel.

Villarreal-Ejido 2-0
Továbbjutott: a Villarreal, 3-1-gyel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik