Élet-Stílus

Özil utódjára hajt a MU

Immár a még mindig fiatal Mesut Özilnek is van „örököse”, s ha már az eredetit nem sikerült megszerezni, Manchesterben úgy gondolják, az utód is megteszi. A Nürnberg új szenzációja, Ilkay Gündogan német is, török is, technikás is és irányító is. A futballistát egy ideje már figyelik a United szakemberei.

Gündogan még abban is hasonlít Özilre, hogy Gelsenkirchenben nevelkedett, s megjárta a Schalke csapatát is, ráadásul a madridihoz hasonlóan szintén mumusa a Bayernnek: 2009 szeptemberében ellenük osztotta ki első gólpasszát, míg február 20-án első találatát is megszerezte a bajorok kontójára.

Az angolok dolgát megkönnyítheti, hogy a Nürnberg szinte magától „kóválygott” a puskacső elé. Az angol megfigyelők október 27-én (három nappal Ilkay 20. születésnapját követően) élőben figyelték kiszemeltjüket, míg kedden a nürnbergiek bejelentették, hogy alighanem nem tudják megtartani egyik legjobbjukat.

„A forgatókönyv hasonló ahhoz, amivel Brémában Klaus Allofs szembesült” – árulta el a Kickernek Martin Bader, a nürnbergiek menedzsere. „Megpróbálta megtartani Mesut Özilt, ám esélye sem volt rá, hisz anyagiakban a Werder nem tudott versenyezni a nagyokkal. Mi is tudjuk, meddig ér a takarónk, mint ahogy tisztában vagyunk azzal is, hogy Gündogant a Bundesligából és külföldről is figyelik.”

Nyáron a nürnbergiek még vissza tudták verni a Hoffenheim érdeklődését, ám aligha mondhatnak nemet egy esetleges manchesteri ajánlatra. A maga részéről Gündogan azon töpreng, hogy elutasítsa-e a török szövetség megkeresését.

A félholdasok Özilnél nem jártak ugyan szerencsével, azóta viszont a szintén német születésű és neveltetésű Nuri Sahint (Dortmund) és Gündogan jelenlegi klubtársát, Mehmet Ekicit (Bayern-kölcsön) is „leigazolták”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik