Élet-Stílus

Egyeztetés a kézilabda-válogatottnál

Hasznosnak ítélték a Magyar Kézilabda Szövetség vezetői és a férfi válogatott tagjai azt a tanácskozást, amelyet kedden tartottak a csapat körüli viharok miatt.

A százhalombattai megbeszélésen a szövetséget Sinka László elnök és Vass Sándor szakmai alelnök, a játékosokat Fazekas Nándor (képünk), Császár Gábor, Laluska Balázs és Iváncsik Gergő képviselte.

A felek részletesen áttekintették a válogatott felkészülését, ellátását érintő körülményeket és lehetőségeket – Vass Sándor tájékoztatást adott a sportolók biztosításáról –, valamint a játékosok szereplésével összefüggő további kérdéseket, amelyekkel kapcsolatban az elmúlt napokban több nyílt levél, közlemény, nyilatkozat és vélemény került nyilvánosságra.

“Nagyon jó hangulatú és hasznos beszélgetést folytattunk, nyíltan szóltunk minden, a válogatott munkáját és felkészülését érintő, felmerült témáról – fogalmazott Fazekas a szövetség honlapján. – Hozzáteszem, nagy és megoldhatatlan problémáink eddig sem voltak, ezután még kevésbé lesznek, és senki részéről sincs semmi akadálya az eredményes és hatékony közös munkának.”

Az ügy előzménye az volt, hogy Nagy László, az FC Barcelona világklasszis átlövője nemrégiben jelezte: addig nem jön a válogatottba, amíg az általa jelzett gondok (például a sportolók napidíja és biztosítása) nem oldódnak meg.

Az olimpiai kvalifikációs vb előtt álló válogatottban közel másfél éve nem játszó Nagy mellett kiálltak a társak, és tárgyalást kezdeményeztek a szövetséggel, amelyet kedden sikerült megtartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik