Élet-Stílus

Webber nem lép le a Red Bulltól

Bár az ausztrál veterán szerint a Red Bull egyértelműen Sebastian Vettelt támogatja, ő nem akar távozni a csapattól. A főnök szerint is marad 2011-re.

Mark Webber a Brazil Nagydíj előtti csütörtökön elég keményen fogalmazott a Red Bullon belüli viszonyokat illetően, az ausztrál azt mondta, világos, hogy a csapat kedvence Sebastian Vettel, az ő sikeres szereplése és bajnoki esélye pedig “kényelmetlenséget” jelent a számukra.

A fenti mondatok ellenére a 34 éves pilóta a hétvégén azt is leszögezte, hogy pillanatnyilag esze ágában sincs távozni a Red Bulltól, ki fogja tölteni 2011 végéig szóló szerződését.

“Minden rendben van. Tegnap elhangzott néhány dolog, ami szerintem senkinek nem jelentett meglepetést. De nincs gond a csapattal. Nagyon jó a kapcsolatom a megfelelő emberekkel, azokkal, akik lehetőséget adhatnak, hogy jól végezzem a dolgomat. Ez a legfontosabb.”

“Szerintem elég nagy lépés lenne (a távozás). Amíg élvezem a versenyzést, viszonylag jól teljesítek, ha nem felejtek el vezetni a következő pár hónapban, akkor itt leszek jövőre is” – mondta az ausztrál.

A csapatfőnök, Christian Horner szintén elhessegette a Webber esetleges távozásáról szóló spekulációkat.
“Nekem semmi kétségem afelől, hogy Mark jövőre is nálunk versenyez. Nagyszerű autót és sok-sok támogatást adtunk neki. Szerződése is van. Miért is akarna máshova menni?” – mondta az angol, hozzátéve, hogy az ausztrál csapatot illető megszólalásaiból sem csinálnak ügyet. “A nyilatkozatok miatt nem lesz baja, minden támogatást megkap!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik