Élet-Stílus

A legifjabb pandamaci

A 13 éves nőstény panda, Lun Lun a napokban szülte meg harmadik kölykét.

Az óriáspandák globális szövetsége ünnepel: a napokban megszületett az idei első kis panda az Egyesült Államokbeli Atlanta Állatkertben. Lun Lun kiváló anya, szépen gondoskodik most még csak mobiltelefon méretű kicsinyéről. Az állatorvosok folyamatosan figyelik őket a biztonság kedvéért, és készülnek egy komplett vizsgálatra, amint el lehet rabolni a kicsit egy rövid időre. Természetesen anélkül, hogy megzavarnák az anyai gondoskodást, tehát valószínűleg alvásidőben.

Az anyapandák szülés után nem hagyják magára kicsinyüket, napokig nem esznek, és alig isznak, ami tekintve, hogy csak bambuszon élnek és nincs zsírtartalékuk, nem kis teljesítmény. Lun Lun két nappal a szülés után elfogadott egy kis vizet.

A mama és kicsinye tavaszig nem kerülnek a látogatók elé, de addig is a rajongók élő adásban nézhetik őket a lakóhelyükre szerelt webkamerán keresztül.

A kisfilmen Lun Lun és egyik idősebb kölyke reggelijét láthatjuk. A tüneményes pandácska evés után nem bír felmászni a kuckóba, anyjának kell segítenie rajta.

AJÁNLOTT LINKEK:

Webkamera Lun Lun kuckójában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik