Élet-Stílus

3K – Corvin kapu a Ferenc körúton

Felújított aluljáró, egyedi díszvilágítás, növénysziget, speciális járdafestés a megújuló Corvin közben.

2010 ősze és 2011 tavasza között valósul meg a 3K – Köztéri Kulturális Kereszteződés elnevezésű köztérfelújítási program, aminek keretén megújul a Ferenc körút – Üllői úti kereszteződés, illetve az Üllői út egy szakasza.

A nagyszabású köztéri megújítás első szakasza során egy egyedi közvilágítási lámpatest épül a Corvin köz bejárati szakaszán, megújul a kereszteződés sarokházának árkádsora, és az Üllői út felé eső oldalbejárata. Ezt követi majd az aluljáró Corvin közbe vezető feljáróinak megújítása, valamint egy növénysziget kialakítása a feljáratok mellett.

Ezzel némi zöldfelülettel gazdagodik a terület, másrészt remélhetőleg véglegesen megszüntethető az autóval való behajtás és a járdaszigeten történő parkolás a Corvin köz bejárati zónájában. A csomópontot övező járdákra speciális festés kerül, ami vizuálisan is képes összekötni a különféle épített elemeket.

A Ferenc körúti aluljáró felújítása a remények szerint szintén megvalósulhat az idén. A tervek szerint 2011 tavaszi időszakban az Üllői útnak a kereszteződés felé eső szakasza újulna meg, egy egyedi növénysáv kialakításával, speciális járdafestéssel, továbbá a növényszigetek oldalába épített világítótestek szolgáltatta díszvilágítással.

A beruházás teljes költségét a Corvin Vision Kommunikációs és Szolgáltató Kft. vállalta magára. A projekt a Városi Tájkép Csoport Tervező Iroda (vezető tervezők: Szöllőssy Barbara és Pyka Zsolt) munkája.

AJÁNLOTT LINKEK:
Bővebben a 3K projektről

Ajánlott videó

Olvasói sztorik