Élet-Stílus

Zalaegerszegen kapott ki a Fradi

Hazai pályán győzött a Pápa a Vasas ellen, ahogy szintén otthon tartotta a három pontot a Haladás, amely az MTK csapatát fogadta. Egyedül Pakson nem született gól.

Remekül kezdett a Pápa, egy pontrúgás után megszerezte a vezetést, ám a Vasas viszonylag hamar egyenlített, és ezután közelebb állt az újabb gólhoz. A 2. játékrészt végigtámadta a Pápa és ennek köszönhetően megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

A Haladás kezdte jobban és bátrabban a mérkőzést, rögtön mezőnyfölényt harcolt ki és rengeteg helyzetet is kidolgozott. A vendégek csak a védekezéssel törödtek. A 2. félidő kiélezett játékot hozott, ekkor már az MTK is támadott, ám a Haladás kétgólos vezetését nem fenyegette komolyabb veszély. Az első félidei teljesítményük alapján megérdemelten nyertek a hazaiak.

Alacsony színvonalú első félidőben a Siófok játszott mezőnyfölényben, de a kapuk alig forogtak veszélyben. A játék képe a folytatásban sem változott, egyik csapat sem érdemelte meg a győzelmet.

A Ferencváros kezdett lendületesebben, de egy óriási kapushibát követően a ZTE szerzett vezetést. Egy darabig a hazaiak irányítottak, a hajrában azonban ismét a Fradi került fölénybe.

A második félidő első negyedórájában is a Ferencváros birtokolta többet a labdát, és egy védelmi hiba után egyenlített a fővárosi csapat. A folytatásban egy ideig kiegyenlített játék folyt, majd ismét a Ferencváros irányított, miközben a fővárosi szurkolók a 83. percben petárdázni kezdtek, nagy füst keletkezett a pályán és Kassai játékvezető 3-4 percig szüneteltette a játékot.

A hajrában a Fradi támadott, de egy kontra végén a ZTE megszerezte a győzelmet, a játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

Monicomp Liga, 13. forduló:
ZTE FC-Ferencváros 2-1 (1-0)
Zalaegerszeg, 8086 néző, V.: Kassai
Gól: Balázs (4.), Delic (87., 11-esből), illetve Rósa D. (65.)
Sárga lap: Panikvar (25.), Kamber (60.), Horváth A. (88.), Varga R.(93.), illetve Miljkovic (20.) Csizmadia (67.), Maróti (87.)
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovic, Varga R., Panikvar – Szalai, Kamber, Balázs, Illés (Horváth A., 59.) – Rajcomar (Delic, 67.), Simon A. (Turcsik, 83.)
Ferencváros: Haber – Balog Z. (Adriano, 34.), Csizmadia, Rodenbücher – Andrezinho, Maróti, Rósa D. (Stanic, 80.), Józsi, Miljkovic (Abdi, 54.), Schembri – Heinz

Lombard Pápa – Vasas 2-1 (1-1)
Pápa, 2000 néző, V.: Farkas Á.
Gól: Lázok (7., öngól), Maric (66.), illetve Ferenczi (15.)
Sárga lap: Farkas A. (90.), illetve Balog (69.)
Pápa: Szűcs L. – Takács P. (Quintero a szünetben), Farkas A., Supic, Németh M. – Gyömbér – Rebryk, Heffler N. (Tóth N. 69.) – Bárányos – Abwo (Tóth G. 83.), Maric
Vasas: Végh – Balog, Gáspár, Mileusnic (Hrepka 73.), Polényi – Mundi (Beliczky 84.), Németh N. (Pavicevic 67.), Arsic, Bakos – Ferenczi, Lázok

Szombathelyi Haladás – MTK Budapest 2-0 (2-0)
Szombathely, 3000 néző, V.: Vad II
Gól: Simon Á. (25.), Kenesei (45.)
Sárga lap: Oross (47.), Guzmics (85.), illetve Ladányi (48.), Vadnai (55.), Vukmir (65.)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Devecseri – Nagy G. (Csontos 86.), Simon Á., Irhás, Sipos N. (Lattenstein 79.) – Oross (Fodrek 62.), Kenesei
MTK: Szatmári – Vukadinovic, Szekeres, Sütő, Vadnai – Könyves, Vukmir, Pátkai, Kanta J., Pál A. (Eppel a szünetben) – Tischler (Ladányi 37.)

Paksi FC – BFC Siófok 0-0
Paks, 1000 néző, V.: Fábián
Sárga lap: Kiss T. (53.), illetve Mogyorósi (81.)
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Szabó J., Csehi – Bartha (Lisztes, 79.), Böde, Sifter, Sipeki (Kiss T., a szünetben), Vayer (Magasföldi, a szünetben) – Montvai
Siófok: Molnár P. – Mogyorósi, Graszl K., Fehér Zs., Novák – Homma (Délczeg, 82.), Tusori, Kecskés, Ivancsics, Lukács (Piller, 79.) – Sowunmi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik