Élet-Stílus

Veszélyben van Talmácsi vb-szereplése

Talmácsi Gábornak továbbra is sincs csapata jövőre, így veszélyben van a szereplése a gyorsaságimotoros-világbajnokság 2011-szezonjában.

A 2007-ben a nyolcadliteresek között világbajnoki címet szerzett Talmácsi neve ugyan szerepel a jövő évi Moto2-es versenyzők listáján, ám ez nem jelenti azt, hogy a magyar motoros rajthoz is tud állni a 2011-es világbajnoki sorozatban, a helyzet ugyanis is változatlan: Talmának nincs csapata jövőre – írta pénteki számában a sportnapilap.

Talmácsi Gábor nevét – a versenyző tudomása szerint – két-három csapat is leadta a gyorsaságimotoros-világbajnokságot szervező Dornának, de a pilótának egyikkel sincs megállapodása. A Nemzeti Sport értesülése szerint a jelenlegi alakulatával, a Speed Uppal szinte biztosan nem folytatódik az együttműködés – az olasz istálló ugyanis 500 ezer eurót, vagyis 136 millió forintot kér a magyar pilótától a szerepeltetéséért. S ez csak a költségek egy része, ezen felül ott van még az utazási költség, a szállásdíj, arról nem is szólva, hogy akkor Talma még egy forint fizetést sem kapott a szolgálataiért…

Talmácsi akcióban - de meddig? (MTI/EPA)

Talmácsi akcióban – de meddig? (MTI/EPA)

„Tárgyaltam minden lehetséges érdeklődővel, de nem tudunk annyit fizetni, amennyit a topcsapatok kérnek, így aztán várnunk kell” – nyilatkozta Stefano Favaro menedzser.

„Sajnos azt látom, hogy a mostani tárgyalások nem elsősorban a sportról, hanem inkább az üzletről szólnak” – jegyezte meg a sportnapilapnak a MotoGP-ben is szerepelt pilóta, aki elképzelhetőnek tartja, hogy jövőre nélküle kerül sor a vb-sorozatra. „Előfordulhat, hogy nem tudok a vébén versenyezni. Szeretnék rendes körülmények között motorozni. Úgy hogy legyen esélyem a dobogós helyekért harcolni. Ha erre nem lesz esély, lehet, hogy nem megyek” – vallotta be Talmácsi, aki 2001 óta állandó tagja a vb-mezőnynek.

Talma helytáll Valenciában

Talmácsi Gábor a Valenciai Nagydíj az első szabadedzésen a 11., a délutáni második gyakorláson pedig a 16. volt – előbb több mint öt és fél, utóbb nyolctized volt a lemaradása az elsővel, mindkétszer a német Stefan Bradllal szemben. A 125-ösök között érdekelt Sebestyén Péter a 29. és a 23. helyet szerezte meg a pénteken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik