Élet-Stílus

Pellegrini mentheti meg a Málagát

A Real Madri korábbi trénere, Manuel Pellegrini lett a spanyol élvonalban kiesőhelyen álló Málaga vezetőedzője.

Manuel Pellegrini 2013-ig szóló szerződést kötött a Málagával, amely a Real Sociedad elleni 2-1-es bajnoki vereséget követően vált meg korábbi edzőjétől, Jesualdo Ferreirától, miután vele a csapat a legutóbbi hat mérkőzésén nyeretlen maradt. Ennek nyomán a Málaga kiesőhelyen áll, a 18. jelenleg a 20 csapatos spanyol élvonalban.

A Málagát Pellegrini mentheti meg a kieséstől, de a hétvégi, Espanyol elleni mérkőzésen még nem ő, hanem a B csapatot irányító Rafa Gil ül majd a kispadon. A most kinevezett 57 éves tréner a jövő héten esedékes, Hercules elleni, 0-0-ról induló spanyol kupapárharc második mérkőzésén mutatkozhat be a Málaga vezetőedzőjeként.

Manuel Pellegrini a Villarrealnál lett ismert edző, miután 2006-ban a Bajnokok Ligája elődöntőjébe vezette a gárdát, amely 2008-ban második volt a spanyol bajnokságban.

Madriban egy évet töltött el, a nyáron váltak meg tőle. Ugyan az előző szezonban klubrekordnak számító 96 pontot szerzett a 250 millió euróból megerősített Reallal, ám az így sem tudta megelőzni a Barcelonát – a kupában és a BL-ben pedig korán búcsúzott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik