Élet-Stílus

Merész András a női vízilabdázók új kapitánya

Az eddigi utánpótlás-kapitányt, Merész Andrást bízta meg a női válogatott szakmai irányításával a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöksége, amely csütörtöki ülésén döntött az új szövetségi kapitány személyéről.

A 47 éves szakember előzőleg igent mondott a szövetségi felkérésre, hogy vállalja a jelöltséget, az elnökség 7:6-os voksaránnyal szavazott bizalmat neki – tudatta Török László, az MVLSZ sajtófőnöke az MTI-vel.

Az elődöt, Petrovics Mátyást az MVLSZ vezető testülete szeptember 30-án váltotta le tisztéből, 20 hónappal hivatalba lépését követően, miután az idei tétesemények egyikén – így a Világkupán, a Világligában és az Európa-bajnokságon – sem sikerült csapatával a legjobb négy közé jutnia.

A női válogatott szakvezetői posztjának betöltése azért is volt sürgető feladat, mert a jövő év elején már a 2012-es Európa-bajnokságra selejtező mérkőzést játszik a nemzeti együttes. Merész András több jelentős sikert is elért már korosztályos válogatottjaival, édesanyja, Ördögh Éva alapítója volt a magyar női vízilabdázásnak.

“Hatalmas örömöt érzek most, vágytam rá, és készültem is a női kapitányi tisztségre” – mondta Merész András az MTI megkeresésére. „A megbízatásommal, a családi vonatkozás miatt is, úgy érzem, kiteljesedik a női vízilabdázással kapcsolatos vonulat, a szövetség felkérésére nem lehetett mást mondanom, csakis igent. Rögtön belevágunk a munkába, jelen állás szerint már január 29-én Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést játszunk a három riválisunk – Németország, Franciaország, Szlovákia – egyikével. Aztán áprilisban jön az újabb meccs, májusban pedig Világliga-selejtező vár ránk, szóval nem lesz időnk unatkozni. A cél? Úgy gondolom, hogy valamennyi Eb-selejtezőnket kötelező megnyernünk, s ha már kijutottunk az Európa-bajnokságra, ott meg majd a négyben kell lennünk, miáltal olimpiai kvalifikációt szerezhetünk, s akkor irány London, a 2012-es ötkarikás játékok. De még az idei Világliga Szuperfináléjába is el kéne jutni, na és a nyári, sanghaji világbajnokságon is jól szerepelni.”

Az elnökségi ülésen Kemény Ferenc utánpótlás-igazgató a Székely Bulcsú, Vári Attila olimpiai bajnok kettőst kérte fel a férfi utánpótlás-válogatott élére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik